Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Krievs, kā reklāmas prece

Kas to būtu domājis, ka paies teju 20 gadi kopš neatkarības atjaunošanas, kad Latvijas galvaspilsēta, kā savu reklamēšanas veidu izvelēsies krievu... Tieši tā, ir paziņojis Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs! Tāpat, vietējā , krievu valodā iznākošajā presē, par šādu tūristu piesaistīšanas veidu , sajūsminās, tikko par valdes locekli jaundibinātajā Rīgas tūrisma attīstības birojā kļuvušais, Maksims Tolstojs. Viņš arī Saskaņas centra deputāts Rīgas domē.

Kas tas ir? Vai cenšanās, kā mongoļu-tatāru impērijā parādīt cik liela un varena tā ir ? Vai,   kā rezervātā parādīt, kādu reliktu, kurš vēl ir dzīvs un turklāt nokļuvis pie varas?

Šķiet tomēr, ne viens, ne otrs. Gadiem musinātie tautieši Krievzemē beidzot jāved pie prata, ka fašisti nesoļo pa Rīgas ielām. ( tādēļ šķietami, naivi Ušakovs iekliedzās TV, kāda te krievu sišana, ja krievs ir mērs). Vēl arī galvas jaukšana ārzemēs. Kāds krievs kļuvis par Rīgas mēru? Eksportēts kaut kur no Smoļenskas? Eiropā nav pieņemts cilvēkus dalīt pēc nacionālās izcelsmes. Atceros 90. gadu vidū, viesojoties Eiropas Parlamentārajā asamblejā, kāds Eiropas birokrāts vaicāja, kā gan mums var būt knapi vairāk par pusi pilsoņu? Kad atteicu, ka ir kādi procenti 75, tad viņš atsaucās uz dalījumu pēc nacionalitātes ( un tur bijām norādījuši, ka ir 53% latviešu). Eiropas institūcijās ir pieņemts cilvēkus dēvēt tās valsts vārdā, kurā viņi ir pilsoņi. Viens no visu laiku labākajiem Latvijas futbolistiem Marians Pahars,  Anglijas Premjerlīgā, vienmēr tika saukts par latvieti, jo ir Latvijas pilsonis, lai gan  krievu izcelsmes. Ušakovs, laikam grib, lai viņu Anglijā sauc par krievu, ja jau šādi jauc eiropiešu prātus.

Bet vai tas ir vienīgais ,kāpēc Ušakovs tā rīkojas? Ka tikai tas nav turpinājums SC plānā. Ko Ušakovs jau ir īstenojis – valsts valoda nav obligāti jāzina pašvaldību deputātam ( norādot - viņam ir jāstrādā, nevis jārunā!!! Interesanti, kā vēl deputāts var strādāt, ja ne runājot??? Rokot grāvjus, vai?). Tad vēl latviešu valoda drīz izmirs utt. Un tas viss vainagojās ar paziņojumu – esmu krievu mērs!

Pieņemsim, ka manas pārdomas ir paranoiskas. Bet tad jau ''spēlējam'' līdz galam! Kur vislabāk var reklamēt Rīgas mēru – krievu? Protams, ka Krievijā! Nu tad, lai arī brauc un Šeremetjevas lidostā pie Air baltic stenda arī reklamē Rīgu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja