Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kristapa Zariņa izstāde Sejas Mūkusalas mākslas salonā

No 2013. gada 5. janvāra Mūkusalas Mākslas salonā būs apskatāma gleznotāja Kristapa Zariņa izstāde Sejas, kur izstādītas pēdējo divu gadu gleznas, ko vieno portreta žanrs. Tie ir Kristapa draugi un paziņas, ar ko dzīve dažādos gadījumos ir savedusi kopā.

Pretēji iepriekšējiem, šoreiz darbos dominē vīriešu tēli un to var dēvēt par jaunu saturisku šķautni Kristapa Zariņa mākslā – tēlot savus laikabiedrus. Mākslinieks reprezentē paša izvēlētus cilvēkus savā subjektīvajā skatījumā. Lielformāta vertikālajos gleznojumos mākslinieks lieto sev raksturīgos formālos izteiksmes paņēmienus - reālistisku portretējumu, ko apvieno ar plaknes glezniecību. Vēl vienu pretmetu paņēmienu, ko lieto Kristaps Zariņš savā mākslā, satur viņa apgalvojums: lai glezna labi izskatītos, tās pamatā jābūt siltā un vēsā spēlei noteiktās attiecībās. Kristapa Zariņa mākslas svarīgākais komponents ir krāsa un cilvēka tēls, kas eksistē dažādās modifikācijās – no ikdienišķām kompozīcijām līdz pārlaicīgām, simbolisku noskaņu pilnām mītiskām ainām. Tomēr tajās vienmēr klātesošs ir laikmeta gars un mūsdienu cilvēka dzīves izjūta.

Kristaps Zariņš ir Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors un aktīvi strādājošs mākslinieks, kas regulāri rīko un piedalās izstādēs.

Dzimis 1962. gadā. Profesionālā izglītība – J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskola (1973 – 1980), Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļa (1980 – 1986), absolvējis prof. I. Vecozola meistardarbnīcu. Kopš 1994. gada ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un kopš 2007. gada – prorektors jaunrades un administratīvajā darbā.

Izstādēs piedalās no 1979. gada. Kristapa Zariņa darbi ir regulāri skatāmi personālizstādēs un grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Vācijā, Dānijā, Francijā, Marokā, Nīderlandē, Japānā, Norvēģijā un citur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja