Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kultūrtelpā Hanzas perons atklāta mākslas rezidence junioriem

Ar grafiti pašportretu meistarklasi mākslinieka Daiņa Rudeņa vadībā kultūrtelpā Hanzas perons ir sācies jauns mākslas projekts junioriem

Mākslas rezidencē četrās sestdienas pēc kārtas ir iespēja piedalīties meistarklasēs pie Latvijā atzītiem māksliniekiem un iepazīt neparastas mākslas tehnikas un radīt mākslas darbus, ko ņemt līdzi uz mājām vai kādam uzdāvināt. Pirmajā meistarklasē juniori kopā ar pieaugušajiem veidoja spilgtus grafiti pašportretus. Katrs portrets tika veidots patstāvīgi no paša sākuma – trafareta izveides – līdz krāsainam mākslas darbam. 

Nākamā meistarklase notiks sestdien, 28. augustā, plkst. 14. To vadīs viena no spilgtākajām laikmetīgās māklas pārstāvēm Darja Meļņinkova. Kopā ar mākslnieci dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar laikmetīgo mākslu un izveidot neparastas papīrgleznas vairākos slāņos, spēlējoties ar gaismu, apjomu un krāsām. 

4. septembrī meistarklasi vadīs tēlnieks Aigars Bikše, ar ko kopā būs iespēja ielūkoties tēlniecības objektus veidošanā. 11. septembrī kopā ar Elīnu Brasliņu varēs apgūt ilustrāciju. Māksliniece ilustrējusi vairāk nekā divdesmit bērnu grāmatu.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā. Tiek piedāvātas divu veidu biļetes: junioru biļete un junioru biļete kopā ar pieaugušo (šī biļete nodrošina divus materiālu komplektus un sniedz iespēju savu mākslas darbu radīt arī pieaugušajam)

Pasākumus kopā ar vecākiem, kuriem būs jāuzrāda Covid-19 vakcinācija, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, varēs apmeklēt arī bērni līdz 12 gadu vecumam, kuri nav vakcinēti vai pārslimojuši, un viņiem nebūs jāveic Covid-19 tests (bērni no 12 gadu vecuma var vakcinēties, tāpēc viņiem jābūt vakcinētiem, pārslimojušiem vai jāveic Covid-19 tests).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja