Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Laikmetīgās mākslas centrā notiks ART21 dokumentālo filmu seansi

Mākslas zinātnieces Ievas Astahovskas kūrētās izglītības programmas LMC vakarskola ietvaros turpmāk reizi mēnesī notiks ekskluzīvi ART21 veidoto dokumentālo filmu seansi, kas veltīti dažādām laikmetīgās mākslas tēmām un personībām, informēja LMC pārstāve Santa Mičule.

Pirmais seanss notiks ceturtdien, 30. oktobrī,  plkst. 18 LMC Ofisa galerijā, kura laikā tiks rādīta filmu cikla septītās sezonas 1. sērija Izpēte. Seansu papildinās saruna ar māksliniekiem Katrīnu Neiburgu un Kasparu Gobu.

Kā māksliniekiem izrauties no tā, ko viņi jau pazīst un redz ikdienā? Vai iesaistīšanās un izpētes process var būt mākslas darbs? Sērijā Izpēte aplūkotie mākslinieki izmanto savu radošo darbību kā rīkus gan personīgiem, gan intelektuāliem meklējumiem, vienlaikus dokumentējot un radot jaunas realitātes.

Iesaistot Bronksas sabiedrisko mājokļu projekta iedzīvotājus vērienīgas instalācijas izveidošanā no ikdienas materiāliem, Tomass Hiršhorns uzdod politiskus un filosofiskus jautājumus, un meklē alternatīvus domāšanas un esības veidus. Process rada jauna veida pieminekli, kurš, lai arī īslaicīgs savā materiālajā veidolā, saglabājas kolektīvajā atmiņā. Grasjelai Iturbidei kamera ir līdzeklis, lai saprastu pasauli. Visnozīmīgākā viņai ir savas kultūrvides – Meksikas – fotogrāfiska pētīšana, izmantojot melnbaltus ainavu un iedzīvotāju attēlus, abstraktas kompozīcijas un pašportretus. Gan fotogrāfējot savas zemes pamatiedzīvotājus, gan Losandželosas čolo kopienas, gan Frīdas Kalo māju vai Amerikas dienvidu ainavu, viņu visvairāk interesē pašas sajūtas un redzētais. Leonards Drjū, kurš savu mākslinieka karjeru sāka bērnībā, Bridžportā, Konektikutas štatā, savās skulptūrās transformē materiālus, izmantojot to bojāšanos, oksidāciju un pakļaujot tos laika apstākļu ietekmei. Neapstājoties pie viegliem rezultātiem, Drjū ikdienā tiecas iziet no savas komforta zonas, eksperimentējot ar materiāliem un procesiem un ļaujot darbam atrast savu virzienu.

Pasākuma apmeklējums ir bez maksas. 

ART21 Access '14 ir starptautiska bezmaksas filmu demonstrēšanas iniciatīva, kuras mērķis ir paplašināt zināšanas par laikmetīgo mākslu, veicināt dialogu un iedvesmot radošas idejas. Septītajā sezonā tiek apskatīti divpadsmit mākslinieki, kuri demonstrē veidus, kā māksla var iedvesmot un pārveidot gan atsevišķu cilvēku, gan kopienu dzīves.

LMC vakarskolas cikla pamatā ir aktuālu laikmetīgās mākslas norišu iepazīšana, lai stiprinātu kritiskās domāšanas un diskusijas attīstību Latvijas mākslas vidē. Otrajā sezonā LMC vakarskolas cikls ietvers desmit lasīšanas darbnīcas, mākslas seminārus, ART21 dokumentālo filmu seansus, kā arī vietējo un starptautisku profesionāļu vieslekcijas, kas norisināsies līdz 2015. gada pavasarim. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja