Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvijas Fotogrāfijas muzejā viesosies fotoklubs Ogre

Ceturtdien, 19. aprīlī Latvijas Fotogrāfijas muzejā viesosies fotoklubs _Ogre.Fotokluba Ogre_ prezentācijas pasākumā par sevi un savu pašreizējo darbību stāstīs kluba mākslinieciskais vadītājs Vitauts Mihalovskis, kā arī citi kluba fotogrāfi: Georgs Jemeļjanovs, Ēriks Biters, Anita Ozoliņa, Anita Saka, Guntis Pilsētnieks, Dace Voitkēviča, Māra Pakalne, Ingūna Roze, Māris Gronskis, Katrina Moorlatt un citi.

Kluba pārstāvji iepazīstinās arī ar īsu fotokluba vēsturi, sasniegumiem un pašreizējo darbību.Fotoklubs Ogre ir fotogrāfu apvienība, kuras pirmsākumi rodami jau 1969. gadā. Šajos pastāvēšanas gados klubs aktīvi piedalījies un organizējis dažādas izstādes, konkursus un fotoaktivitātes. Klubam bijuši vairāki mākslinieciskie vadītāji: Ziedonis Krūmiņš, Aleksandrs Zobens, Egons Spuris, Raimo Lielbriedis un divkārt Vitauts Mihalovskis.Nozīmīgs posms kluba attīstības vēsturē bijis fotogrāfa Egona Spura laiks. Šodien fotoklubs cenšas turpināt E. Spura aizsākto un katru gadu tiek organizēts seminārs Egona Spura ceļš.Kluba mērķis ir apvienot radošā darbībā tos, kas interesējas par fotogrāfiju, dot viņiem sapratni novērtēt fotogrāfiju, izkopt fotogrāfisko domāšanu un transformēt šīs domas reālā vizuālā darbā - fotogrāfijā.

Latvijas Fotogrāfijas muzeja rīkotajām skatēm var pieteikties jebkurš fotoklubs vai fotostudija. Plašāka informācija atrodama www.fotomuzejs.lv.

Pasākuma apmeklētājs var būt jebkurš, kas vēlas iepazīties ar fotokluba, foto studijas vēsturi, sasniegumiem, darbību un tā reprezentētajiem fotogrāfiem. Pasākuma apmeklējums ir bez maksas.

Fotokluba Ogre prezentācijas pasākums notiks ceturtdien, 19. aprīlī plkst. 18 Latvijas Fotogrāfijas muzejā Mārstaļu ielā 8. Nākamā tikšanās paredzēta 17. maijā, kad sevi plašāk prezentēs Latvijas Kāzu fotogrāfu asociācija.

Fotomākslas cienītāji aicināti apmeklēt arī semināru Egons Spuris. Tradīcijas un laikmetīgums, kas notiks 26. aprīlī plkst. 12 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls Rīgā, Torņa ielā 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja