Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas paviljona mākslinieki un mākslas darbi devušies uz Venēcijas biennāli

Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona mākslinieki un ekspozīcijas mākslas darbi otrdienas pēcpusdienā devušies ceļā uz Venēciju, lai sāktu gatavošanos biennālei, kur 31. maijā apskatei plašākai publikai tiks atklāta Latvijas ekspozīcija North by Northeast, informēja kim? Laikmetīgā mākslas centra pārstāve Renāte Prancāne.

Uz Venēciju devusies daļa no radošās un tehniskās komandas – abi mākslinieki Kaspars Podnieks un Krišs Salmanis, paviljona arhitekts Austris Mailītis, kā arī projekta vadītāja Laura Adamoviča un tehniskais asistents Andris Landaus. Tāpat arī ceļu uzsākuši mākslas darbi, kas būs apskatāmi Latvijas paviljonā – Kaspara Podnieka lielformāta fotogrāfijas un Kriša Salmaņa instalācija.

Latvijas ekspozīcija pirmo reizi atradīsies vēsturiskā un nozīmīgā mākslas teritorijā Venēcijas centrā – Arsenālā –, kas nodrošinās gan lielāku apmeklētību, gan arī labākas iespējas parādīt radošo veikumu pasaules mēroga mākslas profesionāļiem, kritiķiem un kuratoriem.

Latvijas paviljona ekspozīcijas projekts tiek organizēts, kim? Laikmetīgās mākslas centram sadarbojoties ar Ņujorkas mākslas organizāciju Art in General, kas ir viena no senākajām un zināmākajām Ņujorkas laikmetīgās mākslas institūcijām ar vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredzi.

Venēcijas mākslas biennāle notiek reizi divos gados un ir prestižākais notikums starptautiskajā vizuālās mākslas dzīvē. Tajā ar savām ekspozīcijām piedalās valstis no visas pasaules. Biennāle ir senākais un viens no apmeklētākajiem mākslas pasākumiem pasaulē, sasniedzot gandrīz 450 000 cilvēku apmeklējumu 2011. gadā. Latvija Venēcijas mākslas biennālēs piedalās kopš 1999. gada. 

Šogad biennāle apmeklētājiem būs atvērta no 2013. gada 1. jūnija līdz 24. novembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja