Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas paviljonu Venēcijas biennālē apskatījuši vairāk nekā 222 tūkstoši apmeklētāju

55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē mākslinieku Kaspara Podnieka un Kriša Salmaņa veidotās ekspozīcijas North by Northeast (Ziemeļi-Ziemeļaustrumi) apmeklētāju skaits sešu biennāles norises mēnešu laikā vienpadsmit reizes pārsniedzis plānotās prognozes - Latvijas paviljonu apskatījuši 222 620 apmeklētāji, informēja kim? Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Zane Onckule.

Tāpat sasniegti citi vērienīgā un mākslinieciski augstvērtīgā projekta mērķi, to vidū: piesaistīt starptautiski pieredzējušus mākslas profesionāļus, veicināt sadarbības iespēju attīstību māksliniekiem, kuratoriem un institūcijai, vairot Latvijas nacionālā paviljona atpazīstamību Latvijā un ārvalstīs, kā arī uzskatāmi prezentēt Latvijas nacionālo unikalitāti starptautiskai auditorijai

Projekta komisāre Zane Čulkstēna uzsver, ka paviljona veiksmes pamatā ir: "Mākslinieku izvēle un to veidotais starptautiski uztveramais darbs, Latvijas paviljona atrašanās vieta, paviljona veidošanas process un komandas darbs, sadarbības partneru un atbalstītāju piesaistīšana kā arī Baltijas-Ziemeļu mākslas skolas izveide. Kā īpaša atzinība ir Laikmetīgās mākslas muzeja Starptautiskā ekspertu komisijas lēmums ekspozīcijas North by Northeast darbus iekļaut topošā muzeja kolekcijā."

Nolūkā ar ekspozīciju iepazīstinātu Latvijas sabiedrību, laikā no 21. marta līdz 27. aprīlim, Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014 ietvaros, North by Northeast Rīgas versija būs apskatāma izstādē kim? Laikmetīgās mākslas centrā. Nākamā gada laikā iecerēts ekspozīciju izstādīt arī Latvijas reģionos.

Venēcijas biennālei noslēdzoties, Latvijas paviljons turpina pastāvēt arī ar ekspozīcijas kataloga palīdzību, kuru iespējams iegādāties kim?, Birojnīcā, galerijā Istaba un Lukabuka. North by Northeast un 55. Starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles katalogi ir pieejami apskatei kim? lasītavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja