Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Laura Feldberga Fotogrāfijas muzejā rāda bērnības foto

Lauras Feldbergas izstāde "Mammas kleita, tēta mētelis" Latvijas Fotogrāfijas muzejā skatāma no 11.jūnija līdz 5.jūlijam. Ekspozīcijā ietvertas autores bērnības fotogrāfijas, kas uzņemtas laikā no 1975. gada līdz 1980. gadu sākumam. Tā kā Lauras Feldbergas radošā darbība ir daudzveidīga (autore ir veidojusi gan instalācijas un objektus, gan darbus dažādās grafikas tehnikās un strādājusi citās mākslas jomās), arī izstādē papildus nozīme tiek piešķirta tās iekārtojumam - oriģināli nelielās fotogrāfijas ir palielinātas un telpā novietoti vēl citi, ar bērnību saistīti objekti.

"Visas fotogrāfijas ir uzņemtas kā diapozitīvi, un savulaik ģimenes svētkos tās tika skatītas, projicējot attēlu uz balta palaga istabas stūrī. Tagad tie stāv ģimenes arhīvā neviena neaiztikti. Trīsdesmit gadu laikā diapozitīvi ir novecojuši, saskrāpējušies, tie lēnām iet bojā. Tomēr bērnības zeltainā gaisma un dzīves daudzsološā sākuma sajūta tajos vēl arvien ir saskatāma," saka Laura Feldberga.

"Laura Feldberga izvēlējusies intīmu un tajā pašā laikā vispārcilvēcisku tēmu par ģimenes apziņas veidošanos. Izstādes motivāciju atklāj un tās tēlu veido ģimenes albuma fotoattēli, kuru sākotnējais mērķis ir spontānas emociju fiksācijas. Attēlu autori, Lauras vecāki, nav rūpējušies par mūsdienu publisko prezentāciju kodu ievērošanu un līdz ar to devuši maksimālas ticamības garantiju. Laura Feldberga izmanto attēlos ietvertās subjektīvo atmiņu kvalitātes savu izjūtu un pārdomu mākslinieciskai interpretācijai," komentē izstādes kurators Vilnis Auziņš.

Autore dzimusi 1975.gadā. Izglītību ieguvusi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā. Izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 1995. gada. 2008. gadā autores objekti un instalācijas bija skatāmi viņas personālizstādē "Iekšējā redze" Rīgas Mākslas telpā, savukārt latviešu mākslinieku darbu izstādē "Homo Urbanus - Homo Sapiens?", kas tika eksponēta Amsterdamā Latvijas 90. gadu jubilejas pasākumu ietvaros, bija ietverts darbs "Lasītava" - metāla plaukti, kuros sakrautas dažādu lielumu, krāsu un faktūru pagales, zāģēti koku stumbru fragmenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja