Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Lidojumu drošība

Par vakar Hītrovā no skrejceļa noskrējušo British Airways lidmašīnu es uzzināju tikai vēlu vakarā. It kā jau negadījums nebija nozīmīgs, jo tikai trīs cilvēki cieta un visi pārējie British Airways Pekinas reisa pasažieri pēc negadījuma turpināja savu ceļu. Tomēr, šis negadījums manī raisīja pārdomas par lidojumu drošību un pasažieru pašu attieksmi pret visa veida drošības un piesardzības pasākumiem.

Lidojot uz Rīgu un no tās ar lidsabiedrības Ryanair lidmašīnām, es pamanīju kādu visai nelāgu tendenci. Vairāki cilvēki tūdaļ pēc lidmašīnas piezemēšanās uz skrejceļa metās kājās un centās paņemt savas mantas no plaukta virs sēdvietām, lai gan drošības nolūkos visiem ir jāpaliek sēžot, piesprādzētiem un jāpamet savas vietas tikai tad, kad lidmašīna pilnībā apstājusies pie pasažieru termināla.

Abas reizes, kad novēroju šo parādību, tie, kuri leca kājās tūdaļ pēc piezemēšanās, bija latvieši un lietuvieši, ne, piemēram, briti vai citi ārzemnieki, kuri lido uz vai no Londonas. Vai tiešām ļaudis tā steidzas, ka viņiem visi drošības apsvērumi šķiet nebūtiski? Varbūt daudzi latvieši un lietuvieši nespēj nedarīt muļķības, piemēram, nebraukt dzērumā ar auto, viņiem vienkārši ir nepieciešamība pārkāpt jebkādus noteikumus, jo tie taču ir tikai muļķīgi drošības noteikumi, kurus ievēro muļķi „rietumnieki“, kas vispār ir naski uz dažādu likumu un normu brīvprātīgu ievērošanu.

Vakardienas negadījums Hītrovā un pirms pāris nedēļām gaisa bedrē nokļuvušās Kanādas lidsabiedrības reisa piemērs liecina, ka, lai kāds gūtu traumas lidojot, nav vajadzīgas aviokatastrofas, pat pamatīga gaisa bedre var radīt nopietnas traumas tiem pasažieriem, kuri lidojuma laikā nav piesprādzējušies. Tāpat arī lidmašīnai atrodoties uz skrejceļa pastāv varbūtība, ka tai var nākties vai nu strauji bremzēt vai pagriezties un tie, kuri būs pielekuši kājās gūs dažādas traumas. Zinu, tie, kuri lidmašīnā rīkojas neprātīgi nespēs sadzirdēt brīdinājumus, jo viņi šķiet ir no tās pašas dzērājšoferu sugas, kuriem šķiet būtiska vien sava labsajūta un vēlmes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja