Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

LLMC Ofisa galerijā būs skatāma Ērika Boža izstāde Dažas nenotikušas izstādes

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) Ofisa galerijā no 4. marta līdz 6. aprīlim būs skatāma mākslinieka Ērika Boža izstāde _Dažas nenotikušas izstādes, _informēja LLMC pārstāve Alise Ziemule.

Ekspozīciju veido vairāki telpiski maketi, kuros Ofisa galerijas telpa atveidota mērogā 1:10. Katrā no telpas maketiem redzama kāda "izstāde", vai drīzāk – izstādes makets, ideja par potenciālu izstādi, kura tā arī nekad savu realizāciju nepiedzīvos.

Ēriks Božis raksturo izstādes ideju: "Uzmanības centrā tiek likts citkārt apslēptais mākslinieka radošā darba process – izvēļu ceļš līdz gatavai izstādei. Jebkura radošā procesa viena no sastāvdaļām ir ļaušanās fantāzijai, sākumā ignorējot  jebkurus materiālus vai morālus ierobežojumus. Mākslinieka pieredze liek atzīt, ka arī nerealizētās idejas dzīvo savu dzīvi, ik pa laikam cenšoties izlauzties no aizmirstības, tāpēc Dažas nenotikušas izstādes ir kā neliela grēksūdze par to, kas notiek mākslinieka galvā. Ārkārtīgi subjektīvā un nedaudz ironiskā veidā tiks sniegtas vairākas vizuālas atbildes uz jautājumu: "Kādu izstādi var izveidot LLMC Ofisa galerijā?" Viens no būtiskiem apstākļiem, domājot par izstādi LLMC Ofisa galerijā, ir pašas telpas sarežģītā konfigurācija un nelielais izmērs, tāpēc katra no nenotikušajām izstādēm tiks veltīta "spēlēm" ar konkrēto izstāžu telpu, apsverot ideju, ka telpa izstāda pati sevi."

Ēriks Božis (1969) ir beidzis Liepājas Lietišķās mākslas koledžas Restaurācijas nodaļu, vēlāk tur strādājis kā fotogrāfijas pasniedzējs. Izstādēs piedalās kopš 1992. gada. Strādā ar dažādiem medijiem, veidojis instalācijas, vides objektus, videoinstalācijas, fotogrāfijas. Ē. Boža darbi bijuši izstādīti Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Stokholmas Moderna Museet,  festivālā Manifesta 2, Raumas Biennālē Somijā, 11. Venēcijas Arhitektūras biennālē, laikmetīgās mākslas festivālos Survival kit u.c.  Viena no nesenākajām instalācijām pilsētvidē ir mākslas objekts Soliņi (2014) Bastejkalnā. 

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerija (Alberta iela 13, 7. stāvs) ir atvērta darba dienās no plkst. 12 līdz 18, ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja