Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

LMA būs skatāma Ievas Stalšenes personālizstāde Pieaugušie vēnas negriež

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Korpusā Nr. 2 no 24. līdz 27. februārim būs skatāma gleznotājas Ievas Stalšenes personālizstāde Pieaugušie vēnas negriež, informēja LMA pārstāvji.

Izstādītās gleznu sērijas tapušas, studējot LMA Glezniecības apakšnozares maģistra programmā. Lai gan katra veidota citā tehnikā un materialitātē, tās vieno stāsts par tumsas vilinājumu un cīņu par sevis saglabāšanu.

"Izstāde ir par procesiem, kas notiek, kad negribas dzīvot, bet negribas arī mirt. Tas man ir ļoti personisks stāsts, kuru izdzīvoju pēdējo mēnešu laikā. Vienā brīdī sajutu, ka gēnu līmenī ieslēgusies kaut kāda pašiznīcināšanās programma. Kad attapos, sakot frāzi "po*uj mākslu", bija skaidrs, ka esmu pie pēdējās robežas, bet vēnas griezt nedrīkst… gāju skriet," stāsta māksliniece.

Sērijas Izglābt savu dvēseli lielformāta gleznās māksliniece izmanto PVC materiāla īpašības un krāsas slāņa tendenci lobīties vai sabirt. Šo gleznas pašiznīcināšanos mēģināts apturēt ar līmplēvi, kas kļūst par sava veida plāksteri, glābjot radīto attēlu no bojāejas ne tikai fiziskajā līmenī. 

Ieva Stalšene ieguvusi bakalaura grādu LMA Scenogrāfijas apkašnozarē. Turpina glezniecības studijas maģistra programmā. Darbos reflektē par dabiskā un pārdabiskā mijiedarbību, cilvēka saikni ar absolūto un pašam ar sevi. Pēta PVC materiālu iespējas glezniecībā. Aktīvi darbojas mākslinieku apvienībā 4K, kas divu gadu laikā veidojusi jau sešas izstādes, tostarp scenogrāfijas diplomdarbu ekspozīciju Mērogs: Maksimālisms Riharda Vāgnera nama logos Vecrīgā. 

Izstādi atklās 24. februārī plkst. 17.00. Tā būs pieejama skatītājiem 25., 26. un 27. februārī no plkst. 14.00 līdz 19.00 LMA 2. korpusā (ieeja no pagalma). Izstādes laikā skatītāji varēs tikties ar autori. 

Izstādē jāievēro Covid-19 ierobežojumi un jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja