Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LMA Glezniecības katedra atklāj 70 studentu darbu skati publiskai aplūkošanai

Latvijas Mākslas akadēmijā pirmdien, 3. decembrī un otrdien, 4. decembrī Glezniecības katedra aicina ikvienu interesentu apmeklēt 70 studentu darbu skati, informēja pasākuma pārstāve Marta Krivade.

Šī gada skate ir īpaša ar katra studenta ekspozīcijas vietas iekārtojumu, kurā būs skaidri nodalīts personīgs radošo meklējumu process un paša autora izvēlēts tā pārliecinošākais rezultāts. Tā skatītājs kļūs par liecinieku radošiem meklējumiem, kuros sastopamas šaubas, neveiksmes un idejas, kas aizved līdz mākslinieciskā vēstījuma dzimšanai.

Glezniecības katedras vadītājs un mākslinieks Andris Eglītis stāsta: “Studentu skates publiskai atvēršanai ir ļoti konkrēts mērķis - ļaut apmeklētājiem piedzīvot, ka māksla, tostarp glezniecība, ir pilnīgi normāls veids, kā uzlūkot un veidot attiecības ar pasauli. Tā ir vēl viena realitāte, refleksija un saziņa, kas pastāv ārpus vārdiem, mediju telpas un citām ikdienas realitātēm. Ja apmeklētājs būs atvērts un vērīgs, viņš pamanīs svaigus glezniecības valodas paņēmienus un pieredzēs jaunas uztveres dimensijas. Viņš varēs vērot un salīdzināt ne tikai darbus, bet arī to radīšanas procesu un izaugsmi.”

3. decembra skatē Young and Fresh būs izstādīti pirmā, otrā un trešā kursa studentu darbi, bet 4. decembrī -  Almost Ready - varēs aplūkot ceturtā un maģistra kursu paveikto. 

Apmeklētāji tiek gaidīti no plkst. 10 līdz 19 Latvijas Mākslas akadēmijā Kalpaka bulvārī 13. Vērts ielāgot, ka no plkst. 15.30 līdz 18.30 uz vietas pie darbiem būs sastopami paši autori, kas labprāt iesaistīsies sarunā par izstādītajiem darbiem un to radīšanas procesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja