Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mākslas akadēmijā apskatāma MoMA lektora Gordona Sasaki personālizstāde Virsmas spriegums

Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz amerikāņu mākslinieka un Ņujorkas Modernās mākslas muzeja (MoMA) lektora Gordona Sasaki personālizstādi Virsmas spriegums/Surface Tension.

Ņujorkā strādājošā mākslinieka izstādē būs eksponēti pēdējā laikā tapuši darbi. Daudzveidīgā ekspozīcija atspoguļo mākslinieka interesi par cilvēka ķermeni un tā nozīmes dimensijām, kas atklājas caur attēlojumu. Izstāde būs skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas aulā no 18. oktobra līdz 6. novembrim.

Gordona Sasaki daiļrade savā ziņā līdzinās amerikāņu mākslinieku Kiki Smitas un Maika Kellija praksei. Arī viņu darbos cilvēka ķermenis bieži aplūkots kā nozīmes nesējs. Tāpat, tiek paplašināts dialogs ar tradīciju, kā tas nereti vērojams modernista Isamu Noguči darbos, kura papīra laternas līdzīgā veidā sasaucas ar viņa izcelsmi un Japānas tradicionālo kultūru. Sasaki darbos ķermenis tiek tverts kā izteikti personiska un vienlaikus publiska forma. Pielietojot visdažādākos tradicionālos un mūsdienu materiālus un tehnikas, Gordona Sasaki darbi vienlaikus ir meditatīvi, pārmaiņas vēstoši, gaistoši un brīžiem drūmi humorpilni.

Mākslinieka darbos netradicionālo tehniku pielietojums savijas ar laikmetīgās mākslas telpā aktuālajām identitātes un kultūras tēmām. Negaidītos veidos kombinējot attēlus un materiālus, mākslinieks apzināti nojauc pieņemtās robežšķirtnes, radot iekļaujošu vidi un paverot brīvu telpu jaunām iespējām. Gordona Sasaki darbi eksponēti personālizstādēs un grupu izstādēs ASV, Kanādā, Japānā, daudzviet Eiropā, kā arī atrodami kā privātpersonu, tā uzņēmumu kolekcijās. Kopš 2004. gada mākslinieks ir lektors Ņujorkas Modernās mākslas muzejā (MoMA). Gordons Sasaki regulāri viesojas mākslas institūcijās ar vieslekcijām un radošajām darbnīcām. Izstādes Virsmas spriegums pavadošie pasākumi Mākslas akadēmijā sniegs retu iespēju mākslinieku sastapt klātienē.

Izstādi Virsmas spriegums papildinās divi apmeklētājiem atvērti pasākumi – lekcija un radošā darbnīca –, kuros Gordons Sasaki stāstīs par savu pieeju radošajam un pasniedzēja darbam, kā arī dalīsies gūtajā pieredzē un pedagoģiskā darba stratēģijās. Vairāk informācijas šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja