Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mākslas centrā Noass notiks Rasas Šulcas personālizstāde Parasomnija

Mākslas centrā Noass no 26. jūlija līdz 15.septembrim būs skatāma Rasas Šulcas personālizstāde Parasomnija, informēja izstādes pārstāvis Kaspars Avots.

Parasamonia, jeb bezmiegs ir miega traucējuma veids, kas raksturojas ar noteiktu uzvedību, kad cilvēks guļ. Taču runa būs par pavisam īpašiem traucējumiem, jeb prāta nekontrolētu ekspresiju, kas vedina pie iekšējas apskaidrības brīžiem kaut kur starpzonā starp sapni un apzinātību.

Dažkārt cilvēks nonāk kādā neparastā   stāvoklī starp miegu un nomodu kad, atbrīvojies no spriedzes pēc smagas dienas,  savienojas  ar savu iekšējo "es".

Izstādē apskatāms mākslas darbu cikls (gleznas un video), kurš tēlo tieši šo īpašo, maģisko brīdi, kad cilvēks atsvabinājies   no apkārtējās pasaules reālijām  fokusē uzmanību uz savu iekšējo pieredzi. Kad pēkšņa gaisma apžilbina prātu un mēs „redzam” kaut ko tādu, ko līdz šim neesam redzējuši. Atliek tikai samierināties ar šo dīvaino plūsmu un nemēģināt aizdzīt redzamos, jūtamos vai dzirdamos tēlus.  Kādu, iespējams, pārņem iekšējs rāmums, svētlaime, neizsakāmība jebšu bezlaicīguma izjūta, bet kādam tā varētu šķist pavisam ikdienišķa. Lai arī kāds izjūtas neraksturotu šo bezmiega brīdi, viens ir pavisam skaidrs - šajos brīžos cilvēks kļūst īpaši skaists.

Rasa Šulca stāsta: "Manu gleznu varoņi nav gluži mani ideāli vai svešinieki, bet drīzāk jau pētniecības objekti. Tomēr gleznu galvenais uzdevums ir ieinteresēt skatītāju nevis ar noteikto vizuālo tēlu, bet gan ar to, kas atrodas aiz šī tēla.”

Rasa Šulca  beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, 2003. gadā ieguvusi Humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā.

Līdz šim sarīkojusi piecas personālizstādes un piedalījusies virknē grupu izstāžu Latvijā un ārvalstīs. Darbi atrodas Liepājas  Mūkusalas salona kolekcijā un  privātkolekcijās Latvijā, Zviedrijā, Vācijā un Lielbritānijā.

Izstādes atklāšana notiks 25. jūlijā plkst. 18.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja