Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Malači, latvieši!

Nu zināms oficiāli, ka nevien Latvijas pilsoņi parakstījās par referenduma rīkošanu jautājumā par valsts drošības likumiem, bet viņi to izdarīja daudz lielākā skaitā, nekā bija nepieciešams referenduma ierosināšanai. Centrālā Vēlēšanu komisija ziņojusi, ka parakstījušies vairāk kā 212 tūkstoši pilsoņu. Malači visi kā viens!

Paši drošības likumu grozījumi kā tādi nudien vairs nav no nozīmes, jo Saeimas kādreiz visvarenā valdošā koalīcija sabijās, iespieda asti kājstarpē un sāka smilkstēt kolīdz Valsts prezidente tai parādīja dūri. To, cik nenopietni bija grozījumi un cik idiotiski bija Saeimas deputāti tos apstiprinot, uzskatāmi pierādīja steiga, kurā tie paši deputāti no tiem atteicās. Nē, referendums būs par Aigara Kalvīša, šī tuklā kvaziimperatoriņa pārliecību, ka viņš drīkst rīkoties kā vien labpatīkas. Pilnīgi nepiemēroti kandidāti Satversmes tiesai? Uz priekšu! Centieni izvairīties no soda, kāds viņa partijai būtu jāmaksā par to, ka pērn vienkārši prasti uzspļāva (lai nelietotu rupjāku vārdu) partiju finansēšanas likumam? Protams. Drošības likumu grozīšana par spīti NATO, Latvijas partnervalstu, Valsts prezidentes un daudzu citu cilvēku iestāžu brīdinājumiem? Kāpēc ne?

Kalvītis jau sen pateicis, ka viņš starp parakstu vākšanu un viņa valdošās bandas stabilitāti nesaredz nekāda sakara. Neredzēšana, nedzirdēšana un nesaprašana diemžēl ir valdošās kliķes raksturīgākā īpašība, un tāpēc premjerministram tomēr jāsaka, ka ir gan sakars, Kalvīša kungs, pilnīgi noteikti ir sakars. Par referenduma ierosināšanu parakstījās ne vien "Jaunā laika" atbalstītāji, valdības patvaļa ir apriebusies ne jau viņiem vien, turklāt esmu pārliecināts, ka būtu parakstījies vēl krietni lielāks skaits, ja nebūtu bijis tas apstāklis, ka parakstīšanās vietas bija grūti atrodamas un ne allaž pieejamas. Nav cerību, ka CVK paziņojums liks Kalvītim prasties un demisionēt, un tāpēc jaunais uzdevums ir saorganizēties referendumam. Jā, tas būs ļoti dārgs prieks, bet lai valdošā banda protas. Nebūtu uzvedusies stulbi, šis process nekad nebūtu bijis nepieciešams. Godīgi sakot nepieciešamos divus miljonus vajadzētu iekasēt no "Tautas" partijas, zaļajiem zemniekiem, amorālā veidojuma, kurš ir LPP/LC, un arī "mugurkaulu" demonstrējušajiem tēvzemiešiem. Arī tas, protams nenotiks, un kārtējo reizi mums visiem būs jāmaksā par valdošās bandas nedomāšanu. Bet saku vēlreiz -- malači visi, kuri parakstījāties! Paldies Jums!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja