Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Meklējam talantu

Pēc Oļega Burova iecelšanas Rīgas domes (RD) Īpašuma departamenta (ĪD) pienākumu izpildītāja jeb tomēr vadītāja amatā Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks skaidroja, ka “konkursu rīkošanu uzskatījām par nelietderīgu, jo šis ir ļoti sarežģīts amats un tā ieņēmējam labi jāpārzina domes darbība."

Paldies Dievam, domas ir mainījušās. 21.aprīlī RD Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja izveidoja ĪD direktora amata pretendentu konkursa vērtēšanas darba grupu un akceptēja konkursa nolikumu.

Tagad, kad bēdīgi slaveno korupcijas skandālu dēļ pašvaldībā piedzīvots teju totāls godprātības un sabiedrības uzticības bankrots, departamenta direktora amatam pirmo reizi RD vēsturē izsludināts konkurss. Jābūt gandarītiem.

Burovs no amata nolēma atkāpties, pamatojoties ar „politisko spiedienu un atsevišķos masu medijos organizēto nomelnojošo kampaņu". Tas esot traucējis. Tomēr, ņēmot vērā, ka pārbaudi par atsevišķiem lēmumiem ĪD un Burova iespējamo atrašanos interešu konfliktā sācis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, rodas bažas, ka ‘suns zina, ko ēdis’.

Burovam arī pieder frāze, ka „cilvēki uzskata, ka jau departamenta nosaukumā ir vārds korupcija, jo ir īpašumi". Viņš arī atzinis, ka „korupcijas riski ĪD pastāv, ka ir nesakārtoti likumi un normatīvo aktu bāze, ka nepieciešamas izmaiņas”. Tāpēc uzsaktu - ĪD jāveic revīzija.

Tāpēc izsludinātajā atklātajā konkursā kā galvenais kritērijs ĪD vadītāja labākā pretendenta atlasei ir jānosaka godījums. Jā, arī profesionalitāte un darbaspējas. Es kā Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas loceklis esmu iekļauts pretendentu vērtēšanas darba grupā, un šie būs mani vērtēšanas kritēriji. Lai mainītu sistēmu, lai vienādojums ‘īpašumi = korupcija’ ne tikai nebūtu patiess, bet kļūtu tik aplams, ka nebūtu pat apspriešanas vērts.

Jau izskatot konkursa nolikumu, protestēju ierosinājumam apzināti sašaurināt potenciālo pretendentu loku (bija vēlme kā obligātu, nevis vēlamu noteikt prasību par pieredzi valsts vai pašvaldības darbā). Tāpat, neskatoties uz iebildēm, saglabājām prasību piemērotāko pretendentu izvēlēties, komisijas locekļiem atklāti, nevis aizklāti balsojot.

Ja reiz domes vadība ir spērusi šādu drosmīgu soli, cerams, ka latiņa tiks noturēta augstu līdz galam un labākā iespējamā kandidātu izvēles metode, proti, konkurss, dos vēlamo rezultātu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja