Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mēs jums atnāksim pakaļ…

Jutas Strīķes izteikumi par korupciju Rīgas domē nebija nekāda jauna atklāsme. Rīgas dome kā iestāde ar koruptīvu tēlu ir pazīstama jau sen un tajos laikos, kad Rīgas mērs bija Gundars Bojārs (toreiz sociāldemokrāts), šķita, ka kukuļošana un zagšana ir viena no Rīgas domes pamatfunkcijām. Varbūt šāds šķitums ir pārspīlēts un patiesībā Rīgas domē korumpētas amatpersonas ir tikai dažas, bet liela daļa no domes darbiem liek domāt par pretējo.

Dienvidu tilts, atkritumu apsaimniekošanas konkursi, lielie IT iepirkumi—tās ir tikai dažas epizodes, kuras šķiet visai aizdomīgas. Var jau sabiedrībai stāstīt par lielo inflāciju, kas Dienvidu tiltu ir padarījusi par dārgāko pasaulē, tomēr drīzāk šķiet, ka pie vainas ir vispārējā Rīgas domes amatpersonu neieinteresētā attieksme pret nopietnām problēmām un ja viņi tajās iedziļinās, tad tikai un vienīgi, lai gūtu sev materiālu labumu.

Juta Strīķe vakar savā intervijā Latvijas Radio raidīja skaidru signālu šiem inertajiem pašlabuma meklētājiem, kuri savu kabatu uzskatu par visuma centru. Ja turpināsi ņemt kukuļus, Tu nonāksi cietumā—tā varētu pārfrāzēt Strīķes brīdinājumu. Beidzot mūsu valstī kāda amatpersona skaidri un gaiši pasaka citām amatpersonām—no soda neizbēgsi, ja bezkaunīgi pārkāpsi likumus, nevis strādāsi sabiedrības labā. Šie vārdi no Strīķes mutes neskan kā draudi, tas brīdinājums tiem, kuri nav godīgi un tas ir pamudinājums godīgajiem palīdzēt attīrīties.

Es noteikti atbalstu korpucijas apkarošanu Strīķes stilā—KNAB pēkšņu ierašanos iestādē un kukuļņēmēja pieķeršanu pie rokas, tomēr man šķiet, ka šī cīņa nebūs sekmīga, ja sistēma, kurā kukuļņēmēji jūtas komfortabli, paliks tā pati. Var jau cietumā salikt visus tos, kuri noķerti aiz rokas ņemot kukuļus, bet vienmēr būs kāds, kas nāks vainīgo vietā un ja sistēma paliek tā pati, nav nekādas garantijas par šīs jaunās amatpersonas spēju neiet savu priekšgājēju pēdās.

Birks solīja auditu Rīgas domē. Jā, tur noteikti vajag veikt nopietnu auditu, bet varbūt Rīgas domei vajag būvēt arī savu cietumu ierēdņiem—kukuļņēmējiem? Strīķe daudzus izķers, bet jādomā, kur tos likt, jo pieķerto būs daudz.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja