Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Miljoniem vērtā rokassomiņa

Latvieši esot dziedātāju tauta. Tomēr pirms pilnībā nodoties šai mums nenoliedzami īpašajai un kopjamajai nodarbei, dzīves realitāte liek būt pragmatisiem un vismaz izvērtēt prirotātes. Pirms uz ūdens būvējam koncertzāli, ir jānovērtē tās ietekme uz pilsētas attīstību un iedzīvotājiem. Tā kā šis jautājums atkal ir Rīgas domes darba kārtībā, uzsaktu, ka par to jādiskutē.

Kas ir viena no lielākajām galvaspilsētas problēmām? Tā ir satiksme, un jo īpaši aktuāli ir sastrēgumi uz Akmens un Vanšu tiltiem. Diemžēl pat ne plaši izslavētais Dienvidu tilts, ne Ziemeļu pārvads pilsētas centru efektīvi neatslogos. Transporta problēmas ar laiku tikai pastiprināsies, ja ņem vērā debesskrāpju būvniecību Ķīpsalā un Kalnciema ielas rajonā. Tā vietā, lai meklētu adekvātus risinājumus, Pārdaugavā pie Akmens tilta un AB dambja paredzēts būvēt vērienīgu koncertāli. Manuprāt, tas ir apsurds. Jau pašreizējās automašīnu rindas uz Vanšu tilta, kad Ķīpsalā notiek kādas izstādes, ir bezgalīgas. Satiksmes sastrēgumi uz tiltiem sākas jau pēcpusdienās ap pulksten 16.iem un ilgst līdz pat 20.iem. Lai iedomātos, kāda nākotne mūs sagaida pēc Koncertzāles uzbūvēšanas, pat nav nepieciešama bagāta fantāzija, pietiek būt reālistam. Rīgas domes pienākums ir risināt iedzīvotāju problēmas, nevis radīt arvien jaunas, tāpēc koncertāles būvniecību patlaban uzskatu apr neiespējamu. Satiksme jau ir tikai viens, bet nopietns aspekts šajā jautājumā.

Tagad, kad neapturami augošās inflācijas dēļ pensionāri jau ir faktiski novesti līdz izmisumam, kad skolotāji un ārsti jau atkal gatavi streikot, ne valdībā, ne Rīgas domes koalīcijā netiek domāts par iedzīvotājiem, vien čakli tērēta nauda ļoti, ļoti dārgiem projektiem. Piemēram, bibliotēkai pat būvbedre nav izrakta, bet iztērēti jau 15 miljoni...

Arī es atbalstu kultūru, bet 16,7% inflācijas apstākļos ambiciozu gadsimta monstru būvniecībai nav īstais laiks. Tagad ir nepieciešams nodrošināt mūsu ekonomikas stabilizāciju un izaugsmi, iedzīvotājiem draudzīgai dzīvei Rīgā vispirms nepieciešams atrisināt samilzušās satisksmes problēmas. Tagad šo rokassomiņu mēs nevaram atļauties. Visam savs laiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja