Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Mirdzoši tīrs

Atgriežoties Rīgā pēc nedēļas nogales Parīzē un atgriežoties darbā pēc ieilgušām Lieldienu brīvdienām, pārņēma tāda patīkama sajūta, ka šis pavasaris ir īpašs. Ne tikai siltuma un agruma ziņā, bet arī tīrības ziņā. (Tas gan neattiecas uz Rīgas smilšainajām ielām).

Precīzāk gan būtu teikt - attīrīšanās ziņā. Dažādu apstākļu iekustināts ir sācies diezgan sāpīgs, bet cerams attīrošs process. Kā augoņu uzplēšana, lai ātrāk tiktu no tiem vaļā. Strutas veļas ārā aumaļām, lai gan nevarētu teikt, ka negaidīti un pārsteidzoši. Ir apstiprinājies tas, par ko tik daudz un ilgi netieši tika spriests un runāts. Tagad seko pierādījumi. Pārsteidz vien tas, cik skrupulozi tas bijis iegrāmatots.

Jau pirms mēneša, kad cietumā nokļuva Ventspils mērs, bija laba sajūta, ka taisnība tomēr uzvarēs un tie, kas gadiem ņirgājušies par valsti, tajā skaitā arī par katru no mums, beidzot saņems pēc nopelniem. Tomēr negribētos, lai uzņēmēji un amatpersonas no Ventspils būtu vienīgie, kuru vainu tagad izsvērs Temīda.

Tā lielākā vaina jau patiesībā ir tajā galā, kur tika pieņemti tie lēmumi, par kuriem tika maksāts. Mēs politiķiem bijām uzticējuši varu un līdz ar to tiesības rīkoties ar valsts jeb mūsu visu mantu. Tagad izrādās, ka viņi rīkojušies ļoti, ļoti cūcīgi. Turklāt nevienam tā arī nav ienācis prātā nožēlot grēkus un atzīt savu vainu. Es saprotu, ka visticamāk neviens nepārskatīs privatizācijas procesu un neanulēs konkrētos darījumus, taču tas neatbrīvo politiķus no atbildības par korupcijas iespaidā pieņemtajiem lēmumiem. Turēsim īkšķus, lai prokuratūrai veicas!

Un vēl par dažiem varoņiem. Ir jau labs princips un nav jau nekas jauns pasaules praksē, ka apmaiņā pret liecību pret “lielākām zivīm” sveikā tiek cauri kopā ar tām peldējušās “mazās zivis”. Taču kaut kā šķērmi metas redzot, kā kāds uzņēmējs stāsta, kā šķiedies ar naudu pa labi un kreisi savam biznesam labvēlīgu lēmumu nodrošināšanai. Paldies viņam par atklātību, taču arī kukuļdošana ir noziegums, par ko jāsaņem sods. Citādi šī sabiedrība nekad nekļūs tīra.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja