Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mūkusalas mākslas salonā apskatāmi klusās dabas žanra meistaru darbi

Turpinot Mūkusalas Mākslas salona tradīciju - iepazīstināt mākslas cienītājus ar tā kolekcijā esošiem darbiem - šoreiz ekspozīcijā būs skatāma klusās dabas žanra glezniecība.

Izstāde Mānīgais klusums Mūkusalas mākslas salonā būs apskatāma līdz 30. decembrim, informē mākslas salona pārstāvji.

Kluso dabu var uzskatīt par vienu no populārākajiem žanru veidiem. Jau sākot ar mākslas studiju uzdevumiem tam ir būtiska loma tēlotājprasmes spodrināšanā, ļaujot topošajiem māksliniekiem apjaust savu spēju robežas un māksliniecisko interešu virzību. Savukārt tālākā jaunrades ceļā tas ir pateicīgs risinot visdažādākās gleznieciska rakstura problēmas. „Klusajā dabā var nodarboties ar glezniecību tīrākā veidā, noskaidrot un attīstīt savu piegājienu un izpratni,” runājot par šo žanru, teicis viens no savdabīgākajiem un nozīmīgākajiem tā kopējiem Latvijas mākslā Imants Vecozols.

Vienlaikus tas ir arī ļoti intīms, autora subjektīvo pasaules uztveri un pārdzīvojumu apzinošs žanrs. Un lai gan tēlotā priekšmetiskā vide visbiežāk ir nedzīva, tomēr iemūžināto lietu klusējošā daba ir mānīga, ikviens patiesi ieinteresēts un vērīgs skatītājs te spēs atklāt visdažādākos stāstus - ne tikai par mākslinieka daiļradi, domas lidojumu, bet arī par viņa personību, par laikmeta izjūtu, vadošajām mākslinieciskajām tendencēm.

Atsevišķu gleznotāju daiļradē klusā daba ir kļuvusi par konstantu radošās uzmanības vērtību, kaldinot tādus Latvijas mākslas ainai nozīmīgus šī žanra meistarus kā Leo Svemps, Līvija Endzelīna, Boriss Bērziņš un Edvards Grūbe.

Bez jau pieminētajiem autoriem izstādē būs skatāmi Johana Heinriha Baumaņa, Ugas Skulmes, Anša Artuma, Franciska Varslavāna, Bruno Celmiņa, Leonīda Āriņa, Bruno Vasiļevska, Birutas Baumanes, Induļa Zariņa, Ausekļa Baušķenieka, Raimonda Staprāna, Frančeskas Kirkes un vēl citu mākslinieku darbi, aptverot laika periodu no 19. gadsimta divdesmitajiem gadiem līdz mūsdienām.

Ieeja izstādē bez maksas. Mūkusalas mākslas salons atrodas Mūkusalas ielā 42.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja