Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

"Mūsu elektorāts" un pārējo interešu ignorēšana

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Kādreizējais kompartijas funkcionārs Brigmanis ir lieliski paskaidrojis, kāda attieksme ir Latvijas valdošajai kliķei: "Uzskatu, ka mūsu elektorāta uzticību neesam zaudējuši. Netaisos pielāgoties cita elektorāta prasībām." Viņam piebalsojas kādreiz cienījamais, bet nu politikā pagalam degradētais Andris Bērziņs: "Mums nav nekādi šauri loki."

Tā jau tas ir. Krāpjoties, blēdoties un elektorāta lētticību izmantojot, šie ir ļaudis kuri prot pareizajā brīdī sagrabināt piecus procentus balsu un vairāk. Reiz ir iegūti mandāti, var rīkoties, kā pašiem tīk. Droši vien gluži tukšu Brigmanis negvelž. Ir Latvijā ļaudis, kuri joprojām ir pietiekami aptaurēti, lai domātu, ka vajag tik Lembergu par premjerministru un tad viss būs kārtībā. Arī Bērziņš pavisam nemelo -- viņa pārstāvētajai aliansei ar Šlesera biznesa projektu ir gana plaši "loki" ekstrēmistu sektā "Jaunā paaudze". Arī "Tautas" partijā, kā redzam aptaujās, ir gana daudz ļautiņu, kuri nedomā, ka piedalīšanās Jūrmalgeitas un digitālgeitas skandālos ir pietiekami labs iemesls, lai atteiktos no "ierindas biedra" Mākoņos.

Bet šī ir tā vide, kuras dēļ Latviju pamet arvien vairāk cilvēku un to starpā, kuri tā vai cita iemesla dēļ tā nedara, ļaudis arvien vairāk un vairāk novēršas no politikas. Pamanījāt šodien Dienā materiālu par to, kā mūsu valstī skolām piešķir naudu? Vispirms tiek izveidota komisija. Tā izvētī visus pieteikumus un izvēlās tos, kuri ir svarīgākie. Bet tad dokuments nonāk Saeimā. Un galu galā naudu dabū tikai "pareizās" skolas -- vai nu tās, kurām ir laimējies atrasties vietā, kur ir dzimis vai kādreiz strādājis deputāts (protams, tikai no valdošās koalīcijas), vai arī tās, kurām ir gadījies atrasties pašvaldībā, kur pie šprices ir "pareizās" politiskās partijas. Komisija, citiem vārdiem, ir butaforija. Tieši tāda pati, kāda bija Ģenerāprokurora un piecu politpartizānu komisija Loskutova "vērtēšanai".

Šī ir tā vide, kurā Terehovas robežkontroles punktu ilgākā laika posmā var kontrolēt, runāsim atklāti - žuļicība, turklāt žuļicība, kurā ir iesaistītas vēlētas amatpersonas un likuma sargi. Te vērts cieši iegaumēt lietu, ko šajās dienās ir teicis tēvzemiešu vadonis Zīle -- viņš, lūk, neatbalstot pilnīgu cilvēka ar cietušu reputāciju izslēgšanu no partijas. Kā tad. Sašmucēties ta gadās daudziem, kāpēc pret vēlētu amatpersonu būtu jāatiecas īpaši stingri? "Mūsu elektorāts" jau piedos.

Šī ir tā vide, kurā var būt šis absolūti fantastiskais stāsts par drošībnieku Gulbi. Pēc tik daudziem gadiem izrādās, ka cilvēkam nav pat kārtīgas izglītības? Viņš ir viltojis fotogrāfijas no Afganistānas? Viņš ir salīdzināms ar pašu Ostapu Benderu??! Ko tagad teiks visi tie, kuri pēdējās nedēļās ir vaimanājuši par to, cik ļoti šis cilvēks ir kļuvis par mocekli? Un kas paskaidros, kā tas var būt, ka vispirms likuma aisardzības iestādes acīmredzot daudzu gadu garumā vai nu nav zinājušas, vai arī ir pievērušas acis pret šī cilvēka laikam jau milzīgi apšaubāmo statusu, bet tagad ir pienācis brīdis, kad policijas vadība būtībā visai sabiedrībai pirms jebkādiem tiesas procesiem pasaka, ka cilvēks ir vainīgs pie visādiem nedarbiem? Jēziņ!

Patlaban partijas vienkārši plātās ar apgalvojumiem, ka nu gan tautas balss ir sadzirdēta un notiks kaut kāda pašsatīrīšanās. Ja patiešām notiktu pašattīrīšanās, tad no amatiem būtu jāatvadās visnotaļ lielam skaitam Saeimas deputātu un valdības ministru. Bet nē. "Mūsu elektorātam" nekas tāds nav vajadzīgs. Ļoti iespējams, ka 60 procenti un vairāk valsts iedzīvotāju atbalsta Saeimas padzīšanu ar visiem iespējamiem mietiem, bet "mūsu elektorāts" mums iedos septiņus, "viņējais elektorāts" viņējiem desmit, un vēl "viņējais elektorāts" tiem tur 12 procentus balsu, mandāti sanāks. Jo to 60 procentu starpā ir pietiekami daudz ļaužu, kuriem Saeimas vēlēšanu dienā ir jārok kartupeļi vai jādodas zaļumos. Un tāpēc viņi un visi pārējie izņemot "mūsu elektorātu" var vienkārši iet ... nu, iedomājieties paši savu rupjību.

Jauku visiem dienu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja