Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Nauda vai bailes?

Diena jau sestdien nokaunināja tos labējās koalīcijas deputātus, kuri 3.maijā balsoja pret parlamentāra atbalsta sniegšanu Igaunijai. Protams, Latvijas Saeimas nespēja vienoties par atbalstu zem Krievijas spiediena nonākušajai Igaunijai ir nožēlojama. It sevišķi tādēļ, ka pret šo atbalstu balsoja septiņi „nacionāli konservatīvās“ Tautas partijas deputāti, kuru partijas biedri Rīgas domē pirms kāda laika šausminājās par Jaunā laika vēlmi sadarboties ar PCTVL.

Tagad Tautas partijas deputāti paši sevi ir iebāzuši vienā maisā ar PCTVL un Saskaņas Centra Igaunijas krievvalodīgo interešu aizstāvjiem. Igauņu tautas „draugiem“ no TP pievienojās arī bijušais premjers Andris Bērziņš, kā arī tie TP un ZZS deputāti, kuri balsojumā nepiedalījās vai atturējās.

Eksperti pēc balsojuma izteica vairākas versijas par to, kādēļ Latvijas Saeima nevēlējās izteikt atbalstu Igaunijai, brīdī, kad Krievijas spiediens pret mūsu ziemeļu kaimiņu ir milzīgs. Pirmais iespējamais iemesls—Latvijas politiķi baidās no Krievijas un nevēlas to kaitināt pirms robežlīguma ratifikācijas. Otrs iespējamais iemesls—slēpts finansiāls atbalsts (par to ieminējās Atis Lejiņš LNT ziņās). Jā, skan sazvērnieciski, bet ja reiz ir runas par kāda vietēja oligarha sponsorētiem Saeimas deputātiem un ministriju ierēdņiem, kāpēc līdzīgi nevarētu rīkoties kāds kustības „Naši“ komisārs Latvijā ierodoties ar naudas koferīti.

Korupcija ir briesmīga un ja te kāds no Austrumiem ir maksājis deputātiem par sev izdevīgu lēmumu, tad valsts ir briesmās. Tomēr arī bailes no Krievijas apdraud šo valsti. Krievija ir panākusi, ko vēlas—sašķēlusi Baltijas valstis un Latvijas Saeimai būtiskāk ir nenokaitināt Krieviju, nekā atbalstīt kaimiņvalsti ar kuru ir kopīga vēsture un vērtības. Pārsteidz latviešu politiķi, kas balsoja pret atbalstu Igaunijai: Māris Krastiņš (TP), Vents Krauklis (TP), Māris Kučinskis (TP), Jānis Lagzdiņš (TP), Antra Rugāte (TP), Aija Barča (TP), Ziedonis Rubezis (TP) un Andris Bērziņš (LPP/LC). Vai tiešām viņi ir ļāvušies bailēm? Varbūt ļāvušies naudai? Kas to lai zina?


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja