Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

NDK lieto kompartijas metodes

Jaundžeikars tiešām spēj pārsteigt! Slepeni, kā jau Nacionālajai drošības komisijai pienākas, ( visi taču ar īpašām pielaidēm, darba kārtība arī slepena) izsauc uz komisijas sēdi Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru Edgaru Kotu. Tā sakot, parunāties. Par to, kas patīk vai nepatīk Panorāmas raidījumā! Iedomājieties, kāda gan privilēģija ir skatītājam Jaundžeikaram! Pārējie - Veltas tante Bauskā, Jāņonkulis Viļakā, Pēteris no LU, kā lai viņi izsauc Kotu pie sevis un izstāsta, kas patīk un kas nepatīk Panorāmā?

Es domāju, Jaundžeikaram atbilde te nav kabatā jāmeklē – visi nosauktie nav nekas – salīdzinot ar viņu Dzintaru Jaundžeikaru – Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju! Tieciet šādā amatā, tad arī varēsiet Kotu saukāt pa labi un pa kreisi!

Esmu pārliecināts, ka tieši tā arī domā tie, kuri šo ideju, izsaukt LTV ģenerāldirektoru uz „paklāja”,,bija izlolojuši.

Un te sākās problēmas, jo valstī, ja tā ir demokrātiska, sabiedriskās televīzijas ziņu raidījums ir visas sabiedrības finansēts, tā nav Saeimas deputātu vai valdības locekļu nauda – tā ir visas sabiedrības nauda,. Problēma ir tā, ka normālā Eiropas Savienības valstī tādi jaundžeikari jau būtu „nošķūrēti” no amata minūti pēc šādas rīcības. Pie mums, vai nu atceroties Kompartijas darbības, vai arī ņemot vērā vispārējās apātijas apstākļus, reakcija nav tik asa.

Mediji arī nevis nostājas LTV sardzē, bet sadalās pēc korporatīvām interesēm.

Vēl trakāk – paust viedokli par notikušo vilcinājās Nacionālā radio un televīzijas padome, kuras viena no funkcijām ir aizstāvēt sabiedriskos medijus no politiķu ietekmes.

Joprojām nedzird arī Raidorganizāciju apvienības aizstāvības runas, jo LTV taču ir šīs apvienības biedre. Brīvi mediji un vārda brīvība ir viens no demokrātiskas valsts pamatiem! Ja tā nav, tad ar ko mēs atšķiramies no tās pašas Baltkrievijas? Vai tiešām tik daudziem gribas cenzūras atgriešanos?

Jaundžeikaram kā skatītājam var rasties visādi jautājumi, piemēram, kāpēc Panorāmā neparādīja Valsts prezidenta vizīti Limbažos (droši vien kādā no saietiem pats komisijas vadītājs arī vēlējās tikt „atrādīts” sižetā), kāpēc rāda govis, ne zirgus, kāpēc rāda kāda dēla „vizīti” cietumā un daudzi citi. Bet tas nedod viņam tiesības šādas lietas apspriest slēgtā, slepenā Saeimas komisijas sēdē. Kāds bija šīs tikšanās mērķis? Tā sakot, parādīt, ja Panorāma nepratīsies, nākamā reizē tikšanās jau notiks kādā Centrālcietuma kamerā? Kā psiholoģisks ietekmēšanas līdzeklis?

Tā ir redakcionālā neatkarība pašiem žurnālistiem izlemt braukt uz Limbažiem vai Pabažiem vai nebraukt nekur. Turklāt, lai nu kur mums būtu konkurence, tad tā ir starp televīziju ziņu dienestiem! Tā arī parāda, cik profesionāli strādā Panorāmas producenti un žurnālisti. Ja to neviens neskatīsies, arī nebūs vēlmes šādas sēdes rīkot.

Iesaku katram darīt savu darbu, kā tas normālā Eiropas valstī ir pieņemts!

Vēl kļūst pavisam skumji, uzzinot, ka Saeimas priekšsēdētājs, kam parlamentārā valstī pienāktos būt vienam no demokrātijas pīlāriem, arī piedalījies šajā apkaunojošajā Panorāmas „cenzēšanā”. Tātad, laikam domā, ka tā arī jādara. Jā, Ventspils gaiss, ko tik tas nedara ar cilvēkiem…


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja