Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neparasti mākslas piedzīvojumi Liepājā. No izstādes līdz video operai Liepājas mākslas forumā

Līdz ar Berlīnē dzīvojošā latviešu fotogrāfa Iļjas Lipkina personālizstādes YOU are the model! YOU are the majority! atvēršanu koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpā Civita Nova piektdien, 30. septembrī, plkst. 18.00 tiks atklāts mūsdienu mākslas festivāls Liepājas mākslas forums.

Trijās dienās būs iespēja piedzīvot franču salonmūziku, muzikālas performances un skaņu eksperimentus, laikmetīgo deju, video operu un cirka izrādi.

Sadarbībā ar Kim? laikmetīgās mākslas centru kuratores Zanes Onckules veidotajā Iļjas Lipkina personālizstādē, kas bez maksas skatāma līdz 23. oktobrim, iemūžināti caur Instagram atlasīti padsmitgadnieki, kuri bez stilistiski uzspiestiem tēla nosacījumiem tverti kā reālās dzīves modeļi kādā pamestā dzīvoklī Rīgas centrā. Franču salonmūzikas vakarā 30. septembrī plkst. 19.00 mājīgā viesistabas gaisotnē uzstāsies trio Surel, Segal & Gubitsch no Francijas (vijole, čells, elektriskā ģitāra) – pašu kompozīcijās un improvizācijās no argentīniešu tango līdz skaņu eksperimentiem. Vakara kulminācijā plkst. 21.00 sekos DJ ballīte Klubnacht Berlin, kurā britu multimākslinieks Stīvens Voriks un latviešu eksperimentālo skaņu meistars Kaspars Groševs ballētājus "teleportēs" uz Ņujorku, Londonu, Berlīni un Rīgu.

Bijušās rūpnīcas Liepājas metalurgs teritorijā sestdien, 1. oktobrī, plkst. 13.00 horeogrāfes un dejotājas Olgas Žitluhinas un mūziķa Jura Kaukuļa jaundarbu Vienkārši skaisti, vienkārši labi izrādīs Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas studenti un flautiste Liene Dobičina. Vakarā plkst. 19.00 viens no Eiropas vadošajiem skaņu mākslinieku ansambļiem Soundinitiative pārsteigs ar unikālu klausīšanās pieredzi – interaktīvu muzikālo performanci Pieskāriens, kurā mūzika savīsies ar audiovizuālām improvizācijām, teātra elementiem, video un elektroniku, saspēlē iesaistot arī publiku.

Pirmoreiz koncertzālē Lielais dzintars viesosies Rīgas cirks. Svētdien, 2. oktobrī, plkst. 11.00 un 14.00 Rīgas cirka mākslinieki Grēte Grosa no Igaunijas un Juha Mati Eskelinens no Somijas izrādē visai ģimenei Citroni un medus pārsteigs ar gaisa akrobātikas trikiem. Meistarklasēs izrāžu starplaikā (plkst. 12.00 un 13.00) apmeklētājiem ierādīs žonglēšanas, veiklības un līdzsvara trikus.

Ļoti īpašu piedzīvojumu festivāla noslēgumā plkst. 17.00 sola itāļu komponista Fausto Romitelli meistardarbs – video opera An Index of Metals (Metālu indekss), ko diriģenta Normunda Šnē vadībā atskaņos valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga mūziķu ansamblis un poļu soprāns Joanna Frešele.

Vairāk informācijas – https://lmf.lielaisdzintars.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja