Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

No A(udera) līdz Z(atleram)

Šodien Dienā lasāmais salīdzinājums starp kādreizējo veselības ministru Āri Auderu un pašreiz izmeklēto prezidentu Valdi Zatleru tomēr nav īsti korekts.  Ā. Auders apzināti no pacientiem ņēma naudu par procedūrām, kuras atsevišķi apmaksāja valsts.  Par to arī viņš pamatoti tika padzīts no amata un tiesāts.

  Pagaidām V. Zatlers ir vien atzinies, ka viņš ir iesniedzis nepatiesu amatpersonas deklarāciju un nav maksājis nodokļus par visiem saviem ienākumiem.  Normālā valstī, protams, ar to pietiktu, lai viņu neizvirzītu par prezidentu, kur nu vēl ievēlētu, bet mūsu valsts vismaz politikāņu nozīmē joprojām ir tālu no normāluma.  Mūsu valstī vēl jāgaida, vai iznirs kāds pacients, kuram V. Zatlers tieši ir pieprasījis "aploksni", it īpaši laikā, kad viņš jau bija savas slimnīcas direktors.  Godīgi sakot, ja ir šads pacients vai pacienti, nu būtu pareizais laiks sazināties gan ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, gan arī ar plašsaziņas līdzekļiem.  Līdz 8. jūlijam, kad paredzēta V. Zatlera stāšanās amatā, ļoti daudz laika vairs nav.

Tiesa, ar to, ka Audera un Zatlera gadījumi nav tieši salīdzināmi, nesamazinās sašutums par valdošās kliķes izlikšanos, ka viss ir kārtībā.  Var jau saprast barveža Kalvīša apgalvojumu, ka visā ir vainojama "sistēma".  Tā ir tā pati "sistēma", kura pērn Kalvītim ļāva vientiesīgi apgalvot, ka premjerministra biroja vadītājs patiesībā ir politiski pavisam neatkarīga persona un tāpēc var vadīt "trešās personas" kampaņu premjerministra partijas labad.  Arī toreiz Kalvītis nekādas problēmas nesaskatīja, vismaz līdz tam brīdim, kad tādas saskatīja, piemēram, Augstākā tiesa.  Kāda valdošā banda, tāda arī politika.  Kādam savajagās sliet augšā māju kāpu zonā (vai leģitimēt māju, kura tajā jau sen uzslieta)?  Laipni lūdzu, turklāt, kā tas šodien lasāms Latvijas Avīzē, arī šo  lietu Kalvītis grūž uz "sistēmas" pleciem, lai gan ieteikums patiesībā nācis ne jau no tās.  Pats labākais kandidāts prezidenta amatam ir cilvēks, kurš ir iesniedzis nepatiesu amatpersonas deklarāciju?  Kāpēc ne?  Skumji, bet fakts.

Skumji arī tas, ka man šodien jādodas uz Limbažiem vadīt paneļdiskusiju par tēmu "Sabiedrības uzticība valdībai".  Centīšos nebūt pārāk cinisks.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja