Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Norisināsies tiešsaistes sarunu sērijas Publiskās mākslas mainīgā seja trešā diskusija

Ceturtdien, 25. februārī, plkst. 16 norisināsies trešā Centrālās Sentmārtinas mākslas un dizaina koledžas (CSM) un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rīkotās sarunu sērijas diskusija Aktīvisms: politiskās mākslas spēks, kas būs veltīta savstarpējo sakarību meklējumiem starp publisko mākslu un aktīvismu, informēja LMA pārstāvji.

Trešā diskusija Aktīvisms: politiskās mākslas spēks būs veltīta savstarpējo sakarību meklējumiem starp publisko mākslu un aktīvismu, kuras auditorijas piesaistīšanai, izmanto publisko telpu, lai gan tradicionālās publiskās mākslas konstrukcijas bieži ir pretrunā ar aktīvisma tūlītējo un politiski izaicinošo raksturu. Kādi jauni risinājumi pēdējos gados ir radīti, kas ļautu abām sfērām darboties tandēmā un kādi izaicinājumi ceļā uz politiski izaicinošu publisko mākslu turpina pastāvēt?  

Sarunas līderi: Krista Burāne un Esi Ešuna (Esi Eshun).

Krista Burāne ir dokumentālā teātra un kino režisore, kuras darbus, neatkarīgi no to žanra, raksturo vēlme veidot sadarbību ar auditoriju, mainot tās skatienu no patērējoša uz aktīvi radošu. Viņas darbi ir apbalvoti gan ar Spēlmaņu nakts, gan Lielā Kristapa balvām, tie piedalījušies teātra un kino festivālos Londonā, Kopenhāgenā, Hāgā, Rīgā, Reikjavikā, Stokholmā u.c.

Esi Ešuna ir multidisciplināra māksliniece un neatkarīga pētniece. Viņa galvenokārt strādā ar tekstu, skaņu un performanci, pētot  koloniālisma sociālekonomiskās, psiholoģiskās un filozofiskās pretrunas un tā pastāvīgo ģeopolitisko un ekoloģisko nozīmi. Esi individuālie un sadarbības projekti  īstenoti dažādās lokācijās Lielbritānijā un citviet pasaulē.

Studenti: Elīne Buka (LMA), Lorena Goldija (CSM), Laura Šterna (LMA), Josefine Hübler (CSM).

Lorena Goldija (Lauren Goldie) ir tēlniece. Piedalījusies labdarības izstādēs parkinsona slimniekiem dažādās Londonas mākslas galerijās (GX, Store Street Gallery). Pirms trīs gadiem Londonā iekārtojusi savu studiju, kurā rada no dažādiem medijiem veidotas skulptūras. Pašreiz viņa interesējas par astrofiziku, veidojot skulptūras, kas paredzētas esībai ekstremālos apstākļos. Tos pavadošajos zīmējumos redzamas diagrammas, kuru pamatā ir hipotētiskas ainavas un poētiski stāstījumi par pazušanu telpā.

Laura Šterna studē maģistra programmā Latvijas Mākslas akadēmijas Kustība. Attēls. Skaņa. apakšnozarē. Aktīvi interesējas par feminismu, minoritāšu tiesībām un aktīvismu, nodarbojas ar performanču mākslu un attīsta savu drag (iemiesošanās pretējā dzimuma tēlā, izmantojot žestus, kustības, grimu un apģērbu) tēlu. Savos darbos padziļināti pēta dzimtes dažādību, runā par sev svarīgām problēmām, cenšas tām piemeklēt tādus risinājumus, kas darba vērotājam liktu apšaubīt savas pārliecības.

Džozefīna Hiblere (Josefine Hübler) savos zīmējumos, gleznās, instalācijās, tēlniecības objektos pievēršas identitātes robežu meklējumiem, kas bieži vien rada sirreālus, bet tomēr reizē loģiskus secinājumus. Darbi ir kā autobiogrāfiski stāstījumi vai sapņu pārskati, kur tiek domāts par identitātes daudzajiem un dažādajiem aspektiem, tās esošajām robežām.

Tiešsaistes diskusija vietnē Zoom - 25. februāris plkst.16.

Links: https://us02web.zoom.us/j/89444688667?pwd=R2JsLzZTbUtCRHgyL2NvWWFobENsdz09

ID: 894 4468 8667

Parole: 301143

Saruna norisināsies angļu, dalība bez maksas.

Centrālā Sentmārtinas mākslas un dizaina koledža (CSM) un Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) sadarbības projekta ietvaros rīko publisko sarunu sēriju, kurā tuvplānā tiek skatīta vēsture un konteksts no katras institūcijas perspektīvas. Katrā sarunā uzstājas uz sarunu pieaicināts vieslektors no Lielbritānijas un Latvijas, kuri kopā ar maģistrantūras studentiem pievēršas abu valstu atšķirību un paralēļu meklējumiem publiskās mākslas tradīcijās. Pētot katras sarunas galveno tēmu un apvienojot idejas par norisēm Eiropas dažādajos punktos, tiek veidotas kopīgas atbilžu variācijas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja