Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Notiks diskusija Tautu draudzība un mūsdienu nostaļģija

Ceturtdien, 8. decembrī plkst. 18 Laikmetīgās mākslas centrā Alberta ielā 13 Andreja Kalnača izstādes _Barrio Infancia _laikā notiks saruna par kultūras sakariem un padomju pagātnes nospiedumiem mūsdienās. Diskusijai dots nosaukums Tautu draudzība un mūsdienu nostaļģija, portālu Diena.lv informēja Laikmetīgās mākslas centra pārstāvji.

Sarunā piedalīsies Latvijas Radio žurnālists, redaktors Eduards Liniņš, Latvijas Universitātes vēstures profesore Vita Zelče un Latvijas Universitātes pētnieks Mārtiņš Kaprāns.

Vērtējot sociālās atmiņas ietekmi un politekonomiskos procesus, diskusijas dalībnieki pievērsīsies jautājumiem par pagātnes klātbūtni mūsdienās. Kādu lomu vēstures procesos spēlējuši kultūras un ekonomiskie sakari starp valstīm, kas veidojušas alternatīvus attīstības scenārijus globālā kapitālisma monopolam pasaulē, piemēram, „tautu draudzība” starp Padomju Savienības republikām un Kubu vai Vjetnamu sociālisma periodā vai saites starp tā saukto augošās ekonomikas valstu grupu BRIC (Brazīlija, Krievija, Indija un Ķīna) mūsdienās?

Kādas sekas ir atstājusi pāreja no vienas ideoloģiskās un sociālekonomiskās sistēmas uz citu? Kādā mērā šodienu ietekmē pagātnes nospiedumi, kas mantoti no padomju ēras? Kā un kāpēc nostaļģija par padomju laiku ir aktuāla šodien? Sarunas noslēgumā būs iespēja skatīt fragmentus no franču režisores Anjēzes Vardas leģendārās fotofilmas Esiet sveicināti, kubieši (1963) - fotožurnālistiskas esejas par Kubas iedzīvotājiem un kultūru desmit gadus pēc tās revolūcijas.

Andreja Kalnača izstāde Barrio Infancia Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā pagarināta līdz 16. decembrim. Tajā autors piedāvā personisku odiseju starp pagātni un šodienu, kur kopējā pieredzē savienojies viņa bērnības laiks, 20. gadsimta 60. gadi Padomju Savienībā, un šodienas dzīve, īpaši atgriešanās sociālisma „nometnē” Kubā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja