Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pajautāsim Ēlertei

Labrīt, lasītāji!

Šodien laikrakstā varam konstatēt, ka pat rūdīti un profesionāli Valsts Civildienesta ierēdņi reizēm uz mirkli pazaudē savā darbā tomēr itin nepieciešamo paškontroli. Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics Dienas reportieres klātbūtnē esot pūcīgi konstatējis, ka viņam paredzēts komandējums Austrijas galvaspilsētā Vīnē tieši tajā brīdī, kad tur notiks Eiropas čempionāts futbolā. "Es nevaru saprast - man Ēlertei atļauja jālūdz vai?" Tā noņurdējusi augsti stāvošā ministrijas amatpersona.

Valsts sekretāra īgnā replika, protams, uztverama citu ministrijas ierēdņu ekskursijas kontekstā. Tie ir tie divi izglītības speciālisti, kuri nesen devās uz Halifaksas pilsētu Kanādā, lai, kā mūs informējusi izglītības ministre Tatjana Koķe, "iedvesmotu un palīdzētu" mūsu hokeja komandai. Ja tā, tad abi divi būtu uz karstām pēdām atbrīvojami no amata, jo mūsu hokeja komanda nesasniedza mērķi iekļūt pirmajā desmitniekā, apdraudēta arī piedalīšanās 2010. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs. Acīmredzot iedvesmošanas un palīdzēšanas nav bijis gana daudz. Bet, ja nopietni, te nu kārtējo reizi nudien ir piemērs par to, kā darbojas mūsu valsts pārvaldes aparāts. Pašam Gruškevicam ministre braukt uz Kanādu esot liegusi. Vai no tā loģiski izrietēja lēmums, turp sūtīt kādu citu? Neticu, ka izglītības speciālisti Halifaksā mūsējiem izstāstīja kaut ko tādu, ko viņi par daudz lētāku naudu nebūtu varējuši izstāstīt ar elektroniskā pasta vai Skype programmas starpniecību. Pēdējā pat piedāvā video iespējas -- latvieši un kanādieši būtu varējuši viens otram skatīties acīs arī no liela attāluma.

Un, kas attiecas uz domu, ka varbūt būtu jājautā Ēlertei. Ja runa ir par valsts līdzekļu izšķērdēšanu, tad nemaz nebūtu slikti valsts politiskā aparāta ierēdņiem kādam pajautāt, ja rodas aizdomas, ka varbūt paredzētā naudas izmantošana nemaz nav tik laba doma. Noteikti Dienas galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte varētu palīdzēt izdomāt, kuros gadījumos tēriņi būs un kuros -- nebūs lietderīgi.

Taču kolēģe Ēlerte ir ļoti aizņemts cilvēks, katru dienu vesela avīze jāsaliek kopā. Un tāpēc Marekam Gruškevicam un citiem valsts darboņiem gribētu ieteikt citu variantu par to, kā rīkoties minētajā gadījumā: Pajautājiet Sudrabai!

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja