Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Papus Godmanis

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Pats uzkrītošākais šodien laikrakstā un portālā lasāmajā intervijā ar premjerministru Ivaru Godmani ir tās tēvišķais tonis. Latvijas pārvaldes ģimenē ilgstoši bijis, piedodiet, bardaks, bet nu papus ir pārnācis mājās un visur ieviesīs kārtību.

Tā, piemēram, Aigara Kalvīša valdība vieglprātīgi ir akceptējusi Lattelecom darījumu, bet papus Godmanis ir izlasījis dokumentus un konstatējis, ka vienu sekundi pēc vieglprātīgi akceptētā darījuma noslēgšanas, viss darījums un visa ar to saistītā nauda tiks arestēta, kakta kompānijas, kuras dibinātas izspiešanas nolūkos valsti sūdzēs tiesā, un situācija būs pavisam briesmīga. Protams, ja tas tā tiešām ir, tad ne mirkli negribas ironizēt, taču kontrasts starp iepriekšējo un pašreizējo premjerministru ir visnotaļ uzkrītošs.

Taču vistēvišķīgākais papus Godmanis kļūst tajā brīdī, kad jāatbild par to, ko laikā kopš viņš kļuva par papu, sastrādājuši sīči. Viņam jautāts par muldoņu Segliņu un viņa uzburtajām sazvērestības teorijām sakarā ar lietussargu protestiem. Papum jāatzīst, ka Segliņš "neko nav pētījis", to nav darījusi arī Drošības policija, un papus, laikā kad pats bija iekšlietu ministrs, nekad nevienam nav licis neko pētīt. Turklāt viņš "parūpēsies", lai tāda muldēšana no sīča Segliņa vairs neatkārtotos, lai neradītu iespaidu, ka sīcis izmanto drošības politisko rēķinu kārtošanai.

Otrs traģiskais bērns papum ir veselības ministrs Eglītis, kurš, pats būdams dakteris, ar lielu prieku pavēstīja, ka kukuļdošanas problēmu medicīnas jomā var atrisināt pavisam vienkārši -- kukuļdošanu var legalizēt. Papus Godmanis: "Uzreiz teikšu -- nekāda legalizācija nesanāks. Es saprotu, ministrs nāk no ārstu vides, ļoti konkrēti."

Droši vien papum varēja pajautāt arī par nerātno aizsardzības sīci Veldri, kuram laikā, kad Latvijas kareivjiem Afganistānā nav pienācīgu tērpu un tehnikas, vēlas ministrijā veidot zirgu gvardi. Jādomā, arī par šo domu papus nebūtu īpaši laimīgs. Kā vienmēr, laikraksts ir piemeklējis arī pareizo fotogrāfiju. Portālā redzams laimīgi starojošs Godmanis. Avīzē ir papus Godmanis ar stingru acu skatienu un brīdinājumā paceltu pirkstu.

Man ir pozitīvas cerības par Ivaru Godmani. Viņā nav ne kripatiņas tās pašapmierināti smīnīgās uzpūtības, kāda bija viņa priekštecim. Viņš ir darītājs. Protams, es būtu laimīgāks, ja viņš nepārstāvētu partiju, kuras pamatā ir (I. Godmanis sapratīs šo vārdu) bigotry, taču jācer, ka minētajās (un, ja kas, arī viņa naudasmaisa Šlesera pārvaldītajā) jomā viņš patiešām ieviesīs kārtību.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja