Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Par draudzību

Maza pauze pārdomās par Valsts prezidenta vēlēšanām, vien jācer, ka austot jaunai nedēļai Saeimā deputātu prātos aust jauna gaisma, kura ļauj saprast, ka nodokļu nemaksāšanas apbalvošana ar augstāko amatu valstī noteikti atspēlēsies un tāpēc nebūtu vēlama.

Nē, šodien par nedēļas nogalē gaidāmajām Draudzības dienām. Homofobijas tribunālā, kāda ir Atkarīgā Rīta Avīze, viņdien Līga Dimitere būtībā aicināja uz vardarbību, brēkdama par to, ka policistiem vajagot atteikties sargāt DD pasākuma dalībniekus. Kā esmu rakstījis citreiz, Dimitera madāmai tieši vajadzētu priecāties par to, ka reizi gadā viņai ir iespēja satīties lakatā un vicināt svētbildes pa gaisu. Vīrs viņai slavu ieguvis gan kā mūziķis, gan kā visu iespējamo reliģisko variantu izmēģinātājs, gan arī kā trokšņains "ģimenes vērtību" aizstāvētājs.  Šis ir tas ļoti "ģimeniskais" cilvēks, kurš pirms gadiem avīzē rakstīja, ka nevis viņam, bet gan sabiedrībai jārūpējas par viņa māti vecumdienās.  Sievai nekas cits neatliek, kā televīzijas kameru priekšā degradēt Latvijas slavu starptautiskā līmenī. Šodien avīzē kāds Andris Upenieks, kurš acīmredzot pats par sevi ir drausmīgi nepārliecināts, vaid un šņakstina zobus par to, ka "godātai varai" viņš ir no kaut kā jāglābj, lai viņam nebūtu kauns Līgai Dimiterei skatīties acīs.  Vien Juris Paiders, kuram ir ierasts uz lietām raudzīties no neparedzēta skatpunkta, DD pretiniekiem atgādina nozīmīgu patiesību -- viņu ālēšanās DD ar katru gadu nodrošina arvien lielāku atbalstu gan Latvijā, gan arī ārvalstīs. Tā tas ir arī šogad, un mēslus metošie "kristieši" varētu to atcerēties. Un paldies iekšlietu ministram Ivaram Godmanim kurš, atšķirībā no sava amatam nudien nepiemērotā priekšteča, ir pateicis, ka kārtība šogad tiks nodrošināta.

Goda vārds nesaprotu, par ko cilvēki tik ļoti satraucas. Andris Upenieks savas lūgšanas Visaugstākajam varētu drīzāk raidīt citā kontekstā -- lai Viņš Andrim Upeniekam dod saprātu un sajēgu, ka viņa piesauktajā "svētajā Dievzemītē" homoseksuāli cilvēki ir dzīvojuši vienmēr, tajā skaitā bez mazākām šaubām ir runa arī par dažiem no tiem "simtiem bērnu", kurus viņš sakās izaudzinājis kā skolotājs. Kardināls Jānis Pujāts, kurš Atkarīgajā ir paziņojis, ka "mūsu sabiedrība ir konservatīva un lielā cieņā tur ģimenes vērtības", varētu beidzot atvērt acis un konstatēt, ka valstī, kurā vientuļi vecāki, lielākoties mātes, audzina ļoti daudz bērnu, kurā ļoti daudz bērnu dzīvo izmisumā, jo vecāki ir piedzērušies, sazāļojušies un/vai sēž cietumā, kurā jaundzimis bērns pietiekami bieži nav nekas cits, kā spēja saņemt vairāk naudas bērnu pabalstos, kurā simtiem un simtiem bērnu vispār neiet skolā -- šādā valstī ar tām "ģimenes vērtībām" tā ir kā ir, un homoseksuālu cilvēku klātbūtne sabiedrībā nebūt nav šīs problēmas pamatā.  Kā Amerikā teikusi kāda komiķe -- "Bībelē ir seši aizrādījumi par homoseksuāliem cilvēkiem un 357 aizrādījumi par heteroseksuāliem cilvēkiem.  Tas nenozīmē, ka Dievs nemīl heteroseksuālus cilvēkus, tas vienkārši nozīmē, ka viņiem vajag vairāk pieskatīšanas."

Draudzības dienas nevienam nekaitē. Tieši pretējais, tās palīdz sabiedrībai izaugt no gara apspiestības. Ja nudien kāds jūtas, ka dzīvē nav absolūti nekā svarīgāka, kā vērsties pret gejiem, vai tad varam runāt par pilnvērtīgu dzīvi? Liecieties mierā, cilvēki mīļie! Ja patiešām Jums ir tik briesmīgas vēdergraizes par "ģimenes vērtībām", tad veidojiet savu ģimeni, godājiet savu tēvu un māti, audziniet savus bērnus, ziedojiet naudu skolām un bērnu namiem -- un nudien, liecieties mierā! Jauku visiem šo dienu un raženu šo nedēļu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja