Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par Eirovīziju

Labrīt, V-dienas lasītāji. Varu rakstīt "labrīt", jo pulkstens ir 11:58 -- salīdzinoši nesen izvēlos no gultas, jo no Ventspils pārbraucu tikai agrā rīta stundā. Bet nu par Eirovīziju kā tādu.

Manuprāt šogad konkurss izcēlās ar lielāku intrigu, nekā citu gadu divu iemeslu dēļ. Pirmkārt tāpēc, ka nudien pat lielākie Eirovīzijas "speci" nevarēja prognozēt, kurš priekšnesums būs trešais superfinālists (jo par to, ka divi no šiem trim finālistiem būs Andris Ērglis un "Pirates of the Sea", šķiet, nebija ne mazāko šaubu nevienam). Otrkārt, daļēji mediju uzpūsts, bet tomēr bija aktīvs jautājums par to, kurš no pēdējiem tad galu galā triumfēs.

Fifīgās un dzīvespriecīgās Aišas iekļūšana superfinālā galu galā vairs pārsteigums neliekas. Aiša saņēma divas no trim specbalvām, un varbūt daļēji arī pateicoties tam, ka viņa patlaban (un visnotaļ spilgti) piedalās raidījumā "Dejo ar zvaigzni", viņa ir uzmanības topā. Un arī dziesma patika tīri labi, to varu atcerēties un dungot arī šorīt, ko nudien nevar teikt par daudzām citām dziesmām, kuras vakar skanēja uz Ventspils Olimpiskā centra skatuves. Atzīstos, biju pārsteigts, ka viņa galu galā ieguva otru vietu.

Pāris papildu piezīmes. Manuprāt, "Panorāmas" veidotās vizītkartes visumā bija lieliskas, it īpaši, ja atceramies Aijas Kincas piezīmi par "horizontālo taimkodu". Man atklājums vakar bija Sabīne Berezina, un tas nekas, ka viņa, varbūt pašai nezinot, uz skatuves izturas kā Selīna Diona. Viņai ir lieliska balss un, kas nav mazsvarīgi, viņa savos 17 gados angļu valodā dzied praktiski bez akcenta. Es viņai vakar pajautāju, kā viņai tas izdodas, un viņa atbildēja, ka daudz ir skatījusies MTV. Tas, starp citu, ir arguments par labu subtitriem, nevis dublāžai, kad televīzija Latvijā rāda raidījumus angļu valodā. Bet Sabīnei var prognozēt labu nākotni mūzikā. Man patika gan viņas dziesma, gan arī izpildījums.

Tikpat labi ar angļu valodu neiet jau minētajam A. Ērglim. Viņam jau tagad ir laba nākotne mūzikā, bet, ja viņš cita starpā vēlēsies dziedāt arī angļu valodā (un mūsdienās dzīves realitāte tomēr ir, ka bez tā neiztikt), viņam ir jāatrod "akcenta pedagogs", jo vakar viņa dziesmā bija vairākas vietas, kur man bija ļoti grūti saprast, ko puisis dzied. Un es kā nekā angļu valodu esmu mācījies skolā.

Ko teikt par pirātiņiem? Lai veicas! Gribu cerēt, ka viņi kaut kādā brīdī paskatīsies kaut vai uz tiem pieciem ārvalstu priekšnesumiem, kuri vakar tika demonstrēti video klipos, jo tur lielākoties bija redzami augsti noslīpēti šovi, ko par pirātiem vismaz pagaidām nevar vēl teikt. Pirāti varēs konkurēt ar kiču, un labi, ka abi man patlaban zināmie superkičīgie priekšnesumi (Igaunija un Īrija) ir otrā, ne Latvijas pusfinālā. Būs jāiekļūst pirmajā desmitniekā no 19 valstīm, un neizdarāmi tas nav. Ceru, ka pirāti strādās ļoti cītīgi, lai pašreizējo (nenoliedzami, ļoti saistošo) balagānu ieliktu drusku precīzākos rāmjos, un varbūt rīkosies arī tā, lai var saprast vismaz dažus no vārdiem, kurus dzied Aleksandra Korusova.

Nu, ko? Tiksimies 22. maijā!

Jauku visiem svētdienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja