Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Par Endziņu, par demokrātiju!

Šodienas ziņa, ka Aivars Endziņš ir pieteikts kā prezidenta kandidāts 31.maija vēlēšanās, ir laba vēsts Latvijas demokrātijai. Es neesmu no tiem, kurš Aivaru Endziņu redz kā labāko prezidenta kandidātu. Jā, arī viņam ir savi „skeleti skapī:“ dalība PSKP, partijas sekretāra darbs Latvijas Universitātē. Tomēr, viņš atšķirībā no Valda Zatlera nav lelle valdošās koalīcijas un koalīciju valdošās „superelites“ rokās. Endziņš var patikt un var nepatikt, bet viņš ir demonstrējis spēju palikt neatkarīgam arī tad, kad pret viņu tiek vērsts liels politisks spiediens (Mottes lieta Satversmes tiesā u.c.).

Vērojot notiekošo pēdējās dienās, manī nav pārliecības par valdošās koalīcijas deputātu spēju patstāvīgi pieņemt lēmumus. Viņi diemžēl kalpo koalīcijas padomes interesēm un tas nozīmē, ka koalīcijas deputāti noteikti balsos par Valdi Zatleru. Bet šajā situācijā varbūt pat nav būtiski vai Endziņš kļūs par prezidentu vai ne. Būtiski ir parādīt, ka pastāv kāda vērā ņemama alternatīva valdošās koalīcijas izvirzītajam kandidātam, par kura kompetenci rodas pamatotas šaubas.

Es ceru uz otro prezidenta vēlēšanu kārtu, kad varētu tikt izvirzīts iespējamais labākais prezidenta kandidāts, piemēram, Egils Levits (oficiāli viņš nav atteicies kandidēt). Šajā situācijā Endziņš apzinās savas nelielās iespējas kļūt par prezidentu, bet viņš kandidē, jo vēlas kalpot demokrātijai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja