Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Par īsajiem rezerves soliņiem Saeimā un televīzijā

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Edijs Bošs laikam var justies glaimots par to, ka Nacionālā Radio un televīzijas padomē ir kāds, kas viņu kvēli mīl. Te ārpolitikas kūrētājs Kleckins stāsta, ka Bošam vajag vadīt jaunas kvalitātes diskusiju raidījumu televīzijā, jo patlaban tur tāda neesot. Nu nāk ziņa, k NRTVP bezmaz jau nobalsojusi, ka Edijam jākļūst par LTV ģenerāldirektoru.

Cik var spriest, ar pašu Ediju gan neviens no NRTVP par to nav aprunājies. Varbūt kantorī nav viņa telefona numura, jo _Diena_ gan viņu sameklēja un uzzināja, ka Edijs joprojām ir aizņemts ar studijām un par LTV ģenerāldirektoru kļūt nevēlas. Turklāt nevēlētos arī citādos apstākļos, jo viņam nebūtu pieņemama "diedziņu raustīšana", kādu spiests pieciest televīzijas _ģenerālis_.

Kuluāros virmojušas dažādas pārdomas par Jāņa Holšteina pēcteci, un neteiksim, ka tās visas būtu īpaši pārliecinošas. Ceru, ka nav jau a priori nolemts, ka šis cilvēks ir jāmeklē ārpus televīzijas rindām tikai tāpēc, ka J. Holšteins ģenerāldirektora krēslā iesēdās no cita darba LTV. Savukārt pašā televīzijā gribas cerēt, ka nav tikai viena, ģenerāldirektora v.i. kandidatūra. Vai rezerves soliņš televīzijas augšējos stāvos patiešām ir tik īss? Vai arī varbūt problēma ir meklējama tajā apstāklī, ka ģenerāldirektora darbs patiešām ir tik ļoti politizēts, ka to var paciest tikai atsevišķi cilvēki ar atsevišķām rakstura īpašībām? Ļoti ceru, ka izdosies atrast pareizo variantu, proti -- cilvēku, kurš pratīs saglabāt LTV finansiālo stāvokli pēc tam, kad J. Holšteina laikā to izvilka no dziļas bedres, cilvēku, kurš pratīs novērtēt to cilvēku talantu, kuri LTV darbojas jau sen un nelaist viņus ar brīvu roku prom uz konkurējošām televīzijām, kā arī cilvēku, kurš LTV ļaudīm ļaus darīt savu darbu, protams ar pilnu atbildību, bet bez nevajadzīgas kasīšanās un iejaukšanās.

Par īsiem rezerves soliņiem jādomā arī valdības veidošanas kontekstā. Jau runāts un rakstīts par to, kā "Tautas" partija par savu pašu labāko kandidātu premjerministra amatam sameklēja lielajā politikā gaužām nepieredzēto Edgaru Zalānu. Zaļie zemnieki uzstāj, viņu ministriem (neskaitot norakstīto Baibu Rivžu) jāpaliek savā vietā, lai gan pret Mārtiņa Rozes ilggadīgo atrašanos zemkopības ministra postenī jau visai sen iebilst visnotaļ daudzas viņa jomā darbojošas organizācijas. Ivars Godmanis pat tik tālu aizgājis, ka mums pateicis, ka visā republikā nav un nevar būt neviena labāka satiksmes ministra par Šleseru. Hm.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja