Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Pārdomas piektdienā: V-Diena un cilvēku godināšana

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Vispirms šorīt daudz laimes dzimšanas dienā V-Dienas portālam! Godīgi sakot, ja vakar man kāds to būtu jautājis, būtu teicis, ka gads portālam apritējis jau kaut kad pirms laiciņa, bet nu izrādās, ka jubileja ir šodien. Prieks par portālu. Prieks, ka tas kļuvis par būtisku elementu Latvijas informācijas vidē.

Ziņā par jubileju portāls atzīmējis arī aktīvākos komentētājus, pirmām kārtām jau Ievu. Varu apliecināt, ka Ieva komentē braši un aktīvi, un nereti viņas darbošanās sarunu aizved visnotaļ tālu no tā, par ko esmu rakstījis blogu. Tas nekas. Man ir pāris "skolotāju", kuri vienalga, par ko rakstu, jautā, kāpēc neesmu rakstījis par kaut ko citu. Tas man nav interesanti. Ir arī tie, kuriem par tēmu nav sakāms absolūti nekas, toties par mani, manu darbu, manu uzvedību, manām raksturīpašībām u.tml. domā, ka zina ļoti daudz. Intelektuālu pieeju tas, mīksti sakot, nedemonstrē. Sevišķi prieks par to, ka V-Diena aktīvi dara to, ko sakās darām pārējie portāli, proti, tā aktīvi darbojas pret tiem dabas bērniem, kuriem Dieviņš tik maz pelēkās vielas starp ausīm devis, ka neko citu neprot, kā lamāties, rakstīt rupjības un vulgaritāti, un demonstrēt nepiedienīgu interesi par cilvēka seksualitāti. Dievs ar šiem ļaudīm, vien der atcerēties -- ja cilvēciņš aiziet par tālu, tad visai droši var rēķināties arī ar drošības instanču iesaistīšanos.

Tieši tāpēc ar atsevišķiem komentētājiem man izveidojusies saruna par to, ka viņi darbojas anonīmi, bet likuma aizsardzības instances te nav galvenās. Esmu rakstījis un uzskatu joprojām, ka cilvēks, kurš ar mani sarunājas paslēpies aiz virtuālās pasaules aizsega, tomēr sarunā nepiedalās pilnvērtīgi. Jebkuru informāciju, kādu saņemam, mēs vispirms izfiltrējam caur visu to, ko jau zinām. Ziņu Dienā uztveru citādi, nekā ziņu Atkarīgajā Rīta Avīzē. Tāpat ziņu no 17 gadus veca jaunieša es uztveru citādi, nekā ziņu no 80 gadus vecas sievietes. Raksta ekonomikas profesore, tas ir viens, raksta melnā darba strādnieks fabrikā, tas atkal ir kas cits. To nezinot, nevaru zināt arī, uz kā komentētājs pamato savu pasaules skatu. Un vienalga, ko par to domā atsevišķi mani draugi portālā, es turpināšu pret to iebilst.

***

Vai, cik interesanti šodien bija lasīt tiesneša Valdemāra Šubrovska pārdomas! Ne pie kā cilvēks nejūtas vainīgs. Kāpēc teksts Latojāņa Brūkleņlapsas grāmatā ir vienāds ar tekstu tiesneša rakstītā spriedumā? Tas tiesnesim nav interesanti, jo grāmata ir "makulatūras" vērta, turklāt spriedums jau pārsūdzēts un tāpēc tāda vispār vairs nav. Un vēl vairāk, turpmāk V. Šubrovski vajagot saukt "jūsu godība".

Tiesa, pasaulē ir tādi amati, kuri automātiski saistās ar nosaukumu. Labi audzināts cilvēks Romas katoļu kardinālu sauc "jūsu eminence" arī tad, ja iebilst pret daudz no tā, ko kardināls dara. Taču šobrīd pār Latvijas Temīdu tomēr ir nogūlusies visnotaļ tumša ēna, un iespējams, ka šis nav pats labākais brīdis, kad nākt ar aicinājumu par papildu godināšanu. Tā tomēr ir jānopelna.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja