Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Parīzē apskatāmi beļģu dizainera Martēna Maržalas iekārtotie apartamenti

Beļģu dizainera Martēna Marželas (Martin Margiela) cienītājiem šobrīd ir īstais laiks doties uz Parīzi! Franču arhitektūras muzejā "La Cité de l'Architecture et du Patrimoine" apskatāms viens no pēdējā laika neordinārākajiem Marželas projektiem - dizainers iekārtojis kādreizējos pagājušā gadsimta 30.

gados tapušās 'Palais de Chaillot" jaunās ēkas arhitekta Jacques Carlu apartamentus. Dzīvoklis atrodas "La Cité de l'Architecture et du Patrimoine" augšstāvā un no tā paveras fantastisks skats uz Eifeļa torni, bet izejot uz terases - burtiski visa Parīzē pie kājām. Projekts tapis "La Cité de l'Architecture et du Patrimoine" sadarbojoties ar interjera žurnālu "Elle Decoration", un Maržela ir jau otrais dizainers, kuram uzticēts šī apartamenta interjers. Pirms viņa dzīvokļa „viesdizainers" bija Kristians Lakruā.


Līdzīgi kā modē un savu veikalu interjera dizainā, arī te Maržela ir pilnībā uzticīgs savam stilam. Radot interjeru - mizanscēnu, kuras režija ir viņa stila kvintesence. 220 kvadrātmetru lielais dzīvoklis ir viscaur baltā, šķietami anonīms un vienlaikus ļoti personisks. Uzburot stāstu un vīziju par ballīti, kura, iespējams, tikko beigusies. Gaitenis, kurā ienākot nokļūstat, ir viscaur sudrabā un mirguļojošās spoguļu refleksijās - kā prelūdija kaut kam, kas varētu tūlīt notikt. Nākamā telpa liecina par gatavošanos svinībām - vērtīgie mākslas darbi no sienām ir novākti, mēbeles sabīdītas un pārklātas ar baltiem kokvilnas pārvalkiem, lai kāds tās nejauši neaplietu ar sarkanvīnu. Savukārt pati „notikuma vieta" šķietami palikusi tāda, kāda tā bijusi, mirklī, kad viesi devušies mājās - televizors joprojām ieslēgts, balti ieģērbtās klavieres joprojām spēlē, krēsli sakrauti kaudzēs, pusizdzertas pudeles, glāzes... Un visas tās mīļās Marželas stilam tik raksturīgās optisko ilūziju rotaļas - paklājs, kas izskatās pēc parketa, melnbaltas milzu fototapetes, kas imitē dzīvokļa sienas vēsturisko patinu utt. Savukārt uz terases ar baltu „mauriņu" ir krēsli ar „ziloņu kājām" - Parīzes panorāmas baudīšanai. Neliela, atsevišķa telpa, kurā atrodas ledusskapis ar stikla durvīm, tiks izmantota arī kā izstāžu zāle - tajā savus darbus eksponēs dizainera - kuratora uzaicinātie jaunie mākslinieki. Vizīte beidzas ar banketu zāli, kur gaisā joprojām skan sarunu atbalsis, uz grīdas mētājas konfeti un galds joprojām ir saklāts, kaut pati ballīte, visticamāk, jau notiek citā vietā...
Zināšanai - dzīvoklis skatītājiem atvērts tikai sestdienās un svētdienās, no pulksten 14.00 līdz 17.00

Vairāk informācijas: www.citechaillot.fr

Raksts tapis sadarbībā ar: ANOTHERTRAVELGUIDE.COM

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Maison Martin Margiela

Maison Martin Margiela, La Cité de l'Architecture et du Patrimoine, no 20. decembra līdz 1. oktobrim, 2009, Parīze

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja