Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Pasta ministrija

Kādreiz katrā valstī bija Pasta ministrija. Pat Hitlers sāka savu karjeru ministru kabinetā kā pasta ministrs. Kādreiz, ja kāds vēlējās taisīt revolūciju vai sacelšanos, pirmais bija jāieņem pasts un telegrāfs. Bez pasta un telegrāfa ieņemšanas nebija revolūcijas, jo tieši pasts un telegrāfs kā sakaru centrs noteica sazvērnieku izredzes noturēties pie varas.

Šodien pasts no būtiskas informācijas artērijas ir kļuvis par nopietnu slogu. Pastam vairs nav stratēģiskas nozīmes un tā piedāvātie pakalpojumi kļūst aizvien nepopulārāki un arī dārgāki. Drukāto laikrakstu un papīra vēstuļu nozīme pēdējo 15 gadu laikā ir dramatiski samazinājusies. Ja kādreiz šķita, ka drukātajām avīzēm punktu pieliks internets, tad tagad liekas, ka vismaz Latvijā, avīzes izmirs, jo to piegāde būs ļoti dārga.

Jā, Latvijas Pasts mocās ne tikai ar darbinieku algām, bet arī viņu piedāvātie pakalpojumi nav diez ko kvalitatīvi. Piemēram, 50 kilometrus no Rīgas laikraksta Diena abonenti avīzi saņem nevis no rīta, bet tikai divos dienā. Patiesībā zūd jēgas pasūtīt rīta avīzi, ja vari izlasīt to tikai tad, kad esi atgriezies mājās pēc darba. Latvijas Pasts atgādina dinozauru, lai gan citur Eiropā pasta kompānijas spēj sekot līdzi laikam un piedāvāt konkurētspējīgus pakalpojumus. Diemžēl tieši pasta rokās ir drukāto avīžu nākotne Latvijā. Ja pasta pakalpojumi kļūs krietni dārgāki, cilvēki vairs neabonēs laikrakstus un nodarboties ar preses biznesu būs kļuvis ļoti neizdevīgi. Tomēr prasīt, lai pasta darbinieki strādā par niecīgām algām, arī nevar. Varbūt pasta vadībai vajag pašai izvērtēt vai visi viņu izdevumi (augstās algas vadošajiem darbiniekiem) ir attaisnoti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja