Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Pašvaldība un nauda, nauda, nauda

Lai man piedod tie, kuri vakar skatījās raidījumu "Skats no malas", bet vakar teikto vēlos pierakstīt arī šodien.

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests ziņu raidījumā īsi pirms 19.00 demonstrēja lielisku tandemu, lai arī droši vien nejauši -- ekrāna apakšā teksts bija par to, ka Jānim Birkam piešķirta Rīgas mēra amata ķēde, savukārt attēlā bija redzamas divas rociņas, kuras aktīvi skaita naudiņu. Te jādomā par hrestomātisko PSRS laiku stāstu par Brežņeva bildi, zem kuras kaut kas bija rakstīts par zābakiem, bet nejauša patiesība arī ir patiesība. Tas pats Jānis Birks viņvakar raidījumā "Kas notiek Latvijā?" atzina, ka tēvzemieša nonākšana pie pašvaldības stūres nozīmēs tādas Eiropas naudas plūšanu Rīgas virzienā, kāda neplūda tad, kad pie šprices bija cilvēks no "Jaunā laika", jo TB/LNNK, lūk, ir valdībā, bet JL -- opozīcijā.

Šis ir kārtējais piemērs par to, cik ļoti Aigara Kalvīša valdība ir par visu vairāk korporatīvs pasākums. Jau sen runāts par to, ka uz Eiropas naudu pirmām kārtām var cerēt tās pašvaldības, kur vadībā pagadījušies ļaudis no valdošās koalīcijas partijām. Ne velti pietiekami daudzās pašvaldībās politiķi pārkvalificējušies par Tautas partijas vai LPP biedriem. Solījums vēlētājiem ātri vien aizmirsts, galvenais arī viņiem ir vieta pie siles. Vainot jau nevienu nevar -- ja valdība izturas kā mafijas struktūra, kura atbalsta "savējos" un sistemātiski iznīdē citus, tad gluži loģiski, ka mazie gariņi sāk skūpstīt mafijas bosu gredzenus.

Problēmas ar saskaņu starp Rīgas pašvaldību un centrālo valdību bija arī iepriekšējam Rīgas mēram Gundaram Bojāram laikā, kad viņa pārstāvētā Sociāldemokrātu partija bija Saeimas opozīcijā un pēc tam no Saeimas izkrita pavisam. Doma, ka valsts budžeta un it īpaši Eiropas nauda būtu pārdalāma uz objektīvu kritēriju, nevis valdošo politikāņu iegribas pamata, bija pareiza tad un ir pareiza arī tagad. Žēl ir to pašvaldību iedzīvotāju, kuru vadītāji spītīgi saglabā godaprātu Latvijas banānu republikai piemērotās valdības priekšā, ceru, ka viņi sūdzas attiecīgajās Eiropas iestādēs. Taču Rīgai nu spīd Kalvīša solītie treknie gadi -- ilgu laiku valdošo partiju pārstāvji, kuriem laimējās kļūt par mēra vietniekiem, sabotēja mēra darbu, nu viņi varēs pierādīt, ko prot. Rīdziniekiem labi. Citiem -- ne tik.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja