Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Pie kauna staba!

Šodien V-dienā galvenais jautājums ir par to, kā vislabāk apkarot kūlas dedzināšanu. Piedāvātie varianti: "Pļaujot zāli vasarā", "Ar cietumsodiem", "Ar baismīgiem piemēriem" un "Nekā". Es gribētu piedāvāt vēl citu variantu -- tos, kuri ar šo lietu nodarbojas, vajag kārt pie kauna staba.

Kūlas dedzināšana manuprāt ir diagnoze. Nu nevar būt tik pagalam stulbi cilvēki laukos, ka nekad nevienā mirklī un nevienā brīdī nav pat padzirdējuši par diskusiju, kāda ap šo lietu virmo jau kuru gadu. Sodīt šos cilvēkus vajag, protams, ka vajag -- arguments, ka nevar zināt, kurš piešķīla uguni, ir nenopietns, jo vienalga kurš to izdarīja, "apakšā" tam visam ir slinks saimnieks, kurš iepriekšējā gada rudenī nesakopa savus laukus. Taču ugunsdzēsēji un policisti darītu labu darbu, ja medijiem paziņotu par šo ļautiņu uzvārdiem. Lai lasa visa Latvija par to, ka Pēteris, Broņeslavs un Matilde ir tik bezrūpīgi saimnieki, ka savu īpašumu neprot godam kopt un to vien zina, kā pavasarī laist klāt uguni. Lai citi rāda uz viņiem ar pirkstiem. Protams, mēs dzīvojam valstī, kurā ar sakaunēšanos tā ir kā ir. Vajag tik paskatīties uz simts "gudrajām" galvām Saeimā un vēl "gudrākajām" galvām Ministru kabinetā, lai redzētu, ka tie tur nekaunās ne par likumu ignorēšanu, ne par noteikumu pārkāpšanu, ne par valstij kaitīgu lēmumu pieņemšanu, ne par muļķīgu kandidatūru izvirzīšanu augstiem amatiem, ne par ko. Bet vienalga kaunināt kūlas dedzinātājus vajag, nav jāatkārto iemesli, kāpēc tā ir viena bezgala idiotiska nodarbe.  Un, protams, vajag viņiem arī aizliegt saņemt jebkādu Eiropas naudu.  To arī.

Līdzīgu variantu es pirms daudziem gadiem ieteicu Rīgas Zoodārzam. Visi it kā zina, ka dzīvniekus zoodārzā nevajag barot, bet vienalga ir pietiekami daudz muļķu, kas lāčiem un citiem zvēriem met visu pēc kārtas, tajā skaitā čipsus un konfektes. Lāči pie tā ir tik ļoti pieraduši, ka viņi caurām dienām uzskatāmi ubago. Droši vien nevar iekārtot tā, ka tos, kuri tik ļoti grib barot lāčus, pašus met iekšā krātiņā, lai lācim būtu kaut kas tāds ēdams, ko viņš patiešām ēd. Taču mans ieteikums ir slepus fotografēt tos, kuri zvēriem met draņķus, bildes tad uzpūst lielas, lielas, lielas, un izvietot tās blakus attiecīgajiem aplokiem ar tekstu "Šis lopiņš ir pārāk stulbs, lai nebarotu citus lopiņus". A varbūt citi sakaunētos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja