Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Politika valsts interesēs?

Aigars Kalvītis ir izdomājis atkāpties tikai 5.decembrī, jo dažādi svarīgi darbi esot jāpabeidz. Kalvītis ne reizi vien pēdējo dienu laikā ir uzsvēris, ka no viņa puses atkāpties būtu „bezatbildīgi“ un radītu tikai „haosu“ šajā „nestabilajā“ situācijā, kādā atrodas Latvijas valsts. Premjera vārdi patiešām skan atbildīgi un nopietni, jo haoss valstī nav tas, kas mums ir vajadzīgs. Mums vajag stabilitāti, kas ļautu izbēgt no ekonomiskās krīzes.

Tomēr, premjera sacītais nav ne pus graša vērts, ja to saka politiķis, kurš valsti šajā krīzē ir iegrūdis ar savu savtīgumu, pašapmierinātību un melošanu. Kalvītis nav visu nelaimju cēlonis, bet tieši viņa vadīšanas (valdīšanas?) stils ir radījis virkni problēmu, kuru dēļ premjeram vajadzētu atkāpties. Premjers domā palikt līdz 5.decembrim, lai pabeigtu iesāktos darbus, bet vai sabiedrība spēs pieņemt darbus, kurus dara (pat ja tikai pabeidz) politiķis, kurš zaudējis jebkādu sabiedrības uzticību un ja nepatika pret viņu amorfajā Latvijā spēj savākt 5000 demonstrantu.

Premjera runas par turpmāko „stabilitātes garantēšanu“ ir gluži kā stāsti no citas realitātes. Kalvīša valdība faktiski jau krita 18.oktobrī, kad bija pikets pie Saeimas, kad pēc tam viens pēc otra valdību pameta trīs ministri. Centieni mākslīgi paildzināt šīs valdības darbu, nenesīs labumu ne valstij, ne pašiem valdošās koalīcijas politiķiem, kuru reitingi turpinās savu kritienu.

Vien jājautā, kāpēc premjers tiks ļoti turas pie varas? Mani nepārliecina vārdi par valsts interesēm. Valsts interesēs būtu izbeigt šo Kalvīša otrās valdības agoniju un domāt par to kā iziet no dziļās krīzes, kurā ir iestigusi Latvijas politika.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja