Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Prezidents ievēlēts: Vārdu nozīmes pārdefinēšana

Nu tas ir noticis. Šodien 58 Saeimas deputāti oficiāli apstiprināja, ka nodokļu nemaksāšana un nepatiesas informācijas sniegšana amatpersonas deklarācijā nav šķērslis, lai kļūtu par valsts augstāko amatpersonu, turklāt nodokļu nemaksāšana un nepatiesas informācijas sniegšana (tātad -- melošana) arī atbilst jēdzienam "nevainojama reputācija." Tās ir jaunas definīcijas attiecīgajiem jēdzieniem, un nudien ir skumji, ka sabiedrībai tagad ir skaidri pateikts, ka nemaksāt nodokļus -- tā drīkst. Vismaz līdz brīdim, kad to pamana Valsts ieņēmumu dienests.

Nav jau pārsteigums. Melošana Aigara Kalvīša vadītajai bandai ir vadmotīvs. Divas partijas, kuras pērn ar apbrīnojamu cinismu apspļaudīja priekšvēlēšanu finansēšanas likumu, viena partija, kura par premjerministru gribēja kriminālapsūdzētu cilvēkbērnu, un viena partija, kura pēdējo 15 gadu laikā ir izrādījusi gatavību sevi pārdot da jebkam -- šīs partijas sanāca kopā un atrada savējo. Turklāt to kārtējo reizi darīja melojot un lēmumus pieņemot šaurā jo šaurā kliķē. Apsveicu valdošās koalīcijas deputātus Saeimā vismaz par konsekvenci -- smadzenes īpaši netika liktas lietā arī toreiz, kad viņi gandrīz sagrāva valsts drošības sistēmu. Arī šoreiz biļetens tika aizpildīts pilnībā nekritiski, un lai nu kā, bet neviens no viņiem tomēr pamatoti neizskaidroja, kāpēc mums visiem būtu jāignorē nodokļu nemaksāšana.

Dievs lai stāv klāt Valdim Zatleram. Šis nav labs prezidentūras sākums, un tas, ko viņš teiks un darīs tuvākajās dienās un nedēļās ļoti lielā mērā noteiks viņa prezidentūras nākotni. Viņš ir teicis, ka vēlas sakārtot medicīnas finansēšanas sistēmu. Labi, lai rīkojas. Ir teicis, ka vēlas apvienot šķelto sabiedrību. Laipni lūdzu. Viņš ir teicis, ka viņš neko nesaprot no valsts drošības lietām. Līdz 8. jūlijam ir laiks pamācīties, un to būtu pat ļoti ieteicami darīt, ņemot vērā, ka ārsts Zatlers tagad būs bruņoto spēku virspavēlnieks. Taču pats galvenais jaunajam Valsts prezidentam būs pārliecināt sabiedrību, ka viņš prezidenta amatā nebūs marionete un uz Kalvīša bandas pirkstiem skatīsies cītīgi jo cītīgi. Valdis Zatlers noteikti nav slikts cilvēks, un ir skaidrs, ka viņš ir bijis labs ārsts. Viņam būs vajadzīga visa prasme un viss cilvēka talants, lai pierādītu, ka viņš ir Valsts prezidenta amata cienīgs. Lai viņam veicas.

Taču sabiedrībai tomēr ir visas tiesības turpināt sarunu par godīguma un ētikas līmeni Latvijas Republikas politikā. Rādās, ka tā sabiedrības daļa, kura uzskata, ka šim līmenim jābūt pēc iespējas augstākam, ir mazākumā, turklāt Kalvīša banda ciniski ir ļāvusi Saeimas priekšsēdētājam un atsevišķiem politikāņiem ar Atkarīgās Rīta Avīzes informatīvo atbalstu šo sabiedrības daļu demonizēt ar jēdzienu "sorosieši" un ļaut saprast, ka tā Latvijai ir kaut kas svešs un ievazāts. Tas ir nožēlojami. No šīs varzas sagaidīt morāles līmeņa celšanu ir bezjēdzīgi. Tāpēc saku vēlreiz -- lai veicas Valdim Zatleram, jo kurpes, kurās viņš tagad iekāps, ir ļoti, ļoti lielas, un pats skumjākais būtu Vairas Vīķes-Freibergas sasniegumu devalvācija. Saku atkal -- lai viņam veicas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja