Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rādiet mūs skaistus un labus!

Dzintars Jaundžeikars pavada nedēļas nogali kopā ar dēlu stādot kokus, Ivars Godmanis tiekas ar populāriem Latvijas rokmūziķiem, Gundars Daudze Ventspils slimnīcā tēvišķi aprūpē pacientus – tādās ziņas sabiedriskajā televīzijā, šķiet, vēlētos redzēt daļa valdošās koalīcijas politiķu.

Mūsu Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Jaundžeikara izteikumi un rīcība pārsteigumus un izbrīnu vairs nerada. Vakar savu izpratni par demokrātiju un preses brīvību nodemonstrēja Jaundžeikara kolēģis – Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, paziņojot, ka Latvijas Televīzijā ziņām būtu jāsākas ar Valdības sēžu atspoguļojumu. Saeimas priekšsēdētājam gan būtu jāsaprot, ka sabiedriskā televīzija nav politiķiem pakļauta institūcija un ziņu saturu veido un nosaka žurnālisti. Valsts augstākajām amatpersonām nebūtu jānorāda vai jākomentē, ko ziņās rādīt, bet ko ne. Demokrātiskā valstī šādas diskusijas būtu jāatstāj pašu žurnālistu un mediju ekspertu ziņā.

Grūti saprast, kur labējo partiju politiķiem radusies šāda izpratne par demokrātiju. Arī labējās partijas par vienu no saviem ideāliem ir izvirzījušas brīvību, kas neapšaubāmi ir viens no demokrātijas stūrakmeņiem. Lielā daļā rietumu demokrātiju politiķa karjera būtu beigusies, ja ieņemot valsts augstākos amatus, tie būtu devuši savus ieteikumus sabiedriskās televīzijas vadītājiem un žurnālistiem. Bet laikam ir velti gaidīt, kad Latvijas labējo partiju politiķi izvērtēs savu darbību paši vai to darīs viņu pārstāvētās politiskās partijas...

Pagaidām vienīgā doma, kas nāk prātā, par to, kur demokrātiskas valsts politiķiem rodas šāda izpratne par demokrātiju un preses brīvību, ir viņu nostalģiskās atmiņas par jaunības gadiem pirms barikādēm, kad dažāda līmeņa partiju funkcionāri televīzijā tik to vien darīja, kā biedrojās ar tautu un stādīja jaunus piecgades attīstības plānus spožai „pozitīvisma” nākotnei.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja