Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Radošu 2008!

Vecgada vakarā daži šaurās aprindās plaši pazīstami eksperti, Jūrmalas pilsētas muzeja kafejnīcā īsinādami aizejošā gada pēdējos brīžus un cerot pārbaudīt savu kolektīvo viedumu, sarīkoja nelielu prognožu totalizatoru par to, kāda Latvija un pasaule izskatīsies 2008. gada 31. decembrī. Viņi izvēlējās dažus jautājumus, kuri ir salīdzinoši nozīmīgi un vienkārši pārbaudāmi, un izdarīja likmes uz savām prognozēm.

Viedokļu spektrs par nākošā ASV prezidenta personu bija visai plašs - neliels pārsvars Ņujorkas bijušajam mēram republikānim Rudolfam Džuliāni, bet savi piekritēji bija arī manam favorītam Džonam Makkeinam (R), Barakam Obamam (D) un Hilarijai Klintonei (D).

Vīna glāzes iesildīto analītiķu viedoklis par ASV dolāra izredzēm bija kritisks, bet par latu - optimistisks. 2008. gada beigās dolāra kurss varētu būt no 39 līdz 50 santīmiem (vidējais - 44 santīmi par dolāru).

Īpašu uzmanību saviesīgie tālreģi pievērsa sporta politikai - 66% no viņiem prognozēja, ka Pekinas olimpiādē visvairāk medaļu iegūs Ķīna, nevis ASV (33%). Enerģijas eksportētājvalstīm nebūs vieglas dienas - benzīna uzpildes stacijas regulāri apmeklējošie lietpratēji nolēma, ka naftas barela cenai nebūs augt virs 110 ASV dolāriem par barelu (vidējā prognozes vērtība - 105.40 USD).

Ar augstu atbildības sajūtu un/vai Vecgada noskaņas izraisītu optimismu zīmju gudrie tulki izdarīja likmes uz 2008. gada novembra inflācijas rādītājiem Latvijā - tā būšot starp 9.0 un 10.6 procentiem (vidējā vērtība - 9.77).

Grūtāk klājās tikko amatā apstiprinātajam premjeram Ivaram Godmanim - viņa uzrunu nākošajā gadumijā prognozē sagaidīt tikai puse politikas aktīvo vērotāju. Pārējie vienbalsīgi pie premjera rakstāmgalda 2009. gada 1. janvārī teicās redzam Oskaru Spurdziņu.

Noguruši no politikas un ekonomikas prognozēšanas, cienījamie viedokļu veidotāji ar labi padarīta darba sajūtu pievērsās gastronomijas, vitikultūras un mūžizglītības jautājumiem.

Radošu Jauno gadu, cienījamie V-Dienas rakstītāji, lasītāji un balsotāji!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja