Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgā top vērienīga Vācijas laikmetīgās mākslas izstāde

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē Arsenāls top līdz šim vērienīgākā un apjomīgākā Vācijas mūsdienu vizuālās mākslas izstāde Latvijā. Laikmetīgās mākslas izstāde Gara radinieki. Vācu māksla, pēdējais pusgadsimts būs skatāma no 17. jūnija, informē LNMM.Izstādē tiks eksponēti 53 dažādu autoru darbi, kopumā 77 mākslas darbi, kas radīti periodā no 1960.

gadu beigām līdz mūsdienām. Tā tapusi, apkopojot darbus no 45 dažādām kolekcijām: no Vācijas izstāžu zālēm un muzejiem, kā arī no vairāku mākslas kolekcionāru privātajām krājumiem Vācijā, Šveicē, ASV un Izraēlā. Izstādes vērienīgumu raksturo ne tikai darbu apjoms, bet arī izvēlēto mākslas darbu vērtība, kas kopumā pārsniedz 100 miljonus eiro.

Mākslas darbus uz Rīgu atvedīs jaunnedēļ, kad, piedaloties izstādes kuratoram Markam Gisbornam un LNMM izstādes kuratorei Astrīdai Rogulei ar komandu, tiks sākti izstādes ekspozīcijas iekārtošanas darbi izstāžu zālē Arsenāls. Izstādes dizaina koncepciju ir veidojis Martins Vizbulis - viens no profesionālākajiem izstāžu iekārtotājiem Latvijā. Viņa uzdevums bija piemērot Arsenāla zāles daudzo lielformāta gleznu, fotogrāfiju un zīmējumu izvietošanai, instalāciju un video darbu instalēšanai saskaņā ar izstādes kuratora Marka Gisborna koncepciju - četri savstarpēji saistīti stāsti par vācu mākslas procesiem: Ekspresija, iztēle un subjektivitāte; Vēsture un naratīvs; Abstrakcija un koncepcija; Prezentācija un kritika.

Uz izstādes atklāšanu Rīgā ieradīsies vairāk nekā divdesmit mākslas darbu kolekcionāru, galeriju īpašnieku un muzeju speciālistu grupa no Vācijas, Itālijas un ASV. Izstādes atklāšanā un pirms tam notiekošajā preses konferencē piedalīsies arī vairāki izstādē eksponēto darbu autori, tostarp Sabīne Horniga (Sabine Hornig), Alicja Kvade (Alicja Kwade), Norberts Biskijs (Norbert Bisky), Julians Rozefelts (Julian Rosefeldt) un Kristiane Mēbusa (Christiane Möbus).

Ar šo izstādi tiek iezīmēts jauns posms Latvijas un Vācijas kultūras sakaru dinamikā, jo jūlijā izstādi apmeklēs profesore Monika Gritersa (Monika Grütters) Vācijas kultūras un mediju lietu ministre (Federal Government Commissioner for Culture and the Media Germany), un par to liecina arī lielā ieinteresētība, ko izrādīja Vācijas mākslas muzeji, mākslas galerijas, privātkolekcionāri un paši mākslinieki, kuri piekrita piedalīties izstādē ar saviem labākajiem darbiem. Eksponēto mākslas darbu autoru vidū ir tādas personības kā Georgs Bāzelics (Georg Baselitz), Jozefs Boiss (Joseph Beuys), Andreass Gurskis (Andreas Gursky), Anzelms Kīfers (Anselm Kiefer), Zigmārs Polke (Sigmar Polke), Gerhards Rihters (Gerhard Richter), Villijs Zite (Willi Sitte).

Izstāde tapusi ar uzņēmēja Gunta Rāvja un uzņēmuma Forta Medical atbalstu.

Laikmetīgās mākslas izstāde Gara radinieki. Vācu māksla, pēdējais pusgadsimts būs atvērta no 17. jūnija līdz 21. augustam izstāžu zālē Arsenāls Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja