Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgas biržā norisināsies Pakistānas kultūras dienas

Turpinot iesākto Nacionālo kultūru dienu tradīciju, mākslas muzejs Rīgas birža pievēršas Dienvidāzijai. No 6. februāra līdz 12. februārim Rīgas iedzīvotājiem būs iespēja iepazīt Pakistānas kultūru.Sadarbības partneris un šo dienu iniciators ir Pakistānas vēstniecība Stokholmā. Kultūras dienas atklās Viņa Ekselence Nadīms Riazs, Pakistānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, kurš par godu šim notikumam ieradīsies no Stokholmas, portālam _Kulturasdiena.

lv_ stāsta mākslas muzeja Rīgas birža Pakistānas nacionālās kultūras dienu koordinatore Dace Krīgere.Nedēļas laikā mākslas muzejā _Rīgas birža _interesenti varēs apmeklēt Pakistānas kultūrai veltītus pasākumus - izstādi, lekcijas, seminārus un filmu seansus, kuri sniegs plašu ieskatu šīs valsts kultūrā. Muzeja kafejnīcā būs iespēja iepazīt arī Pakistānas virtuvi.No 7. februāra līdz 12. februārim Rīgas birža Boses zālē apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvāta Pakistānas tradicionālās mākslas darbu izstāde Pārsteidzošā Pakistāna, krāsu un skaistuma zeme, kurā eksponēti pēc 17. gadsimta Lahore pilsētas tradīcijām veidoti tepiķi, kamieļkaula grebumi, koka, keramikas un sudraba trauki. Īpašu noskaņu izstādes laikā radīs Pakistānas tradicionālā mūzika un filma par šīs valsts kultūras bagātībām.Paralēli izstādei no 7. līdz 9. februārim norisināsies īpašas Pakistānas ekonomikai un kultūrai veltītas lekcijas un semināri.8. februārī plkst. 10 Rīgas biržā notiks lekcija Pakistānas civilizācija, kultūras mantojums un vēsture. Lekcija sniegs ieskatu tēmā par Pakistānas nācijas izcelšanos, kultūras kodiem, pievēršoties valsts vēsturei no neatkarības iegūšanas līdz šodienai. 8. februārī no plkst. 13.30 līdz 15 notiks lekcija Kultūra un mode, noslēgumā tiks demonstrēts modes skates video.

Arī kinomīļiem tiek piedāvāta iespēja iepazīties ar pēdējā laikā ievērojamiem Pakistānas kino pasaules darbiem. 7. februārī plkst. 17.30 tiks demonstrēta mākslas filma Dieva vārdā (Khuda Kay Liye). 2007. gadā uzņemtā filma stāsta par trīs jaunu pakistāniešu likteņiem. Lux Style Awards balvu pasniegšanā Pakistānā tā saņēma apbalvojumu kā labākā gada filma, kā arī apbalvojumu par labāko aktierspēli un skaņu ieraksta kvalitāti.

8. februārī plkst. 17.30 būs iespēja skatīties 2011. gadā uzņemto filmu Runāt (urdu valodā Bo). Uz nāvessodu notiesātā Zainaba iepazīstina skatītājus ar stāstu par savas ģimenes attiecību tīkliem, kuri no vienas puses balstās uz neapstrīdamām, bet no otras - uz pretrunīgām vērtībām. Abas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

9. februārī plkst. 17.30 tiks demonstrēta uz patiesiem notikumiem balstīta mākslas filma Ramchand. 2008. gadā uzņemtā filma guvusi starptautisku atzinību un stāsta par to, kā, krustojot Pakistānas un Indijas robežu, astoņus gadus vecais zēns un viņa tēvs tiek šķirti no pārējās ģimenes.

Tikai Pakistānas kultūras dienu laikā mākslas muzeja Rīgas birža veikaliņā tiks piedāvāti dažādi tautas mākslas izstrādājumi. Kā zināms, Austrumu kultūrās tie ir īpaši izsmalcināti, un tā ir lieliska iespēja iegādāties netradicionālu dāvanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja