Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgas brīvosta tikpat slepena kā SAB?

Šonedēļ Rīgas domes sēdē tika pagarinātas trim domes pārstāvjiem pilnvaras Rīgas brīvostas valdē. Visi trīs ir prominenti un augstus amatus domē ieņemoši politiķi – Jānis Birks, Andris Ārgalis un Andris Ameriks. Tas, ka viņi tiek pārvēlēti ir viena lieta, bet tas kā to bija paredzēts darīt cita. Proti, bija sagatavots kails lēmumprojekts – iecelt uz trim gadiem un viss. Ziņotājs Juridiskās pārvaldes vadītājs, kuram nav ko teikt par darbu ostā un viss. Tā teikt visi gali ūdenī.


Bet kā ir veicies šajā vienā no vislabāk apmaksātajiem amatiem valstī? Kas izdarīts? Kā izskatāmies uz Tallinas, Klaipēdas, Ventspils ostu fona? Kā ir pārstāvētas rīdzinieku intereses ostas valdē? Galu galā valdībai ir savi pārstāvji, mūs interesē domes ievēlēto padarītais. Kā ir pārstāvētas rīdzinieku intereses? Viens konkrēts jautājums – ja Satiksmes departaments kā vienu no prioritātēm Rīgas satiksmes organizēšanā ir noteicis prāmja līnijas no Bolderājas uz Vecmīlgrāvi organizēšanai, lai kravas automašīnām nebūtu ‘’jāstumdās’’ pa centru, tad tieši brīvostas valdes dēļ šis projekts esot iekonservējies. Būvniecības iecere tā arī nav apstiprināta domes sēdē. Un tādēļ arguments, ka iedzīvotāji bija pret piestātnes izvietošanu konkrētā vietā Daugavas labajā krastā. Kāpēc tik ilgi tiek meklēta( ja vispār tiek meklēta) cita alternatīva vieta?

Lai visus šos jautājumus uzdotu mūsu deputāte Baiba Brigmane iesniedz ierosinājumu pirms balsošanas uzklausīt visus trīs pārstāvjus par padarīto un nākotnes iecerēm. Taču , ak vai! Domnieku vairākumam tas nešķita svarīgi un priekšlikums tika noraidīts. Gods kam gods , Andris Ārgalis uzstājās debatēs un savu viedokli pauda. Divi citi pretendenti klusēja kā ūdeni mutē ieņēmuši. Bet būtu interesanti uzzināt, kā Birka kungam veicās ostas valdē? Vai nav par grūtu savienot šo amatu ar domes priekšsēdētāja pienākumiem? Vēl jo vairāk- tagad korupcijas skandālu laikā, kad viņš pats ir publiski izteicies, ka viņam esot visnopietnākie nodomi korupcijas apkarošanā... Tālāk gan  , kā pie nodomu izklāsta, par  realizāciju nemaz nerunājot ,  Birka kungs nav nonācis un tas varbūt ir tieši viņa aizņemtības ostas valdes darbā. Amerika kungs arī varēja pastāstīt, ko labu paveicis divas stundas dienā ostā strādājot ( kā pats vēstīja tālrādē). Jo spējīgs viņš  nepārprotami ir, kurš vēl strādājot apmēram 40 stundas mēnesī,  gadā var nopelnī ap 177 ooo latu? A.A. var! Nu vai tad nav spējīgs cilvēks? Ir taču... Es tikai domāju, ja viņš kaut desmito daļiņu veltītu Īpašumu sakārtošanas jomā Rīgā, cik tad skaista mūsu pilsēta izskatītos...

Tas viss liecina arī par vēlmi padarīt visu Rīgas brīvostā par slepenu. Gluži kā SAB iestādi, ka tikai īpašie var zināt un uzzināt -kas tad īsti tur notiek. Un tikai pa brīdim , kaut kas izlaužas ārpus ostas vaļņiem. Tā velkonis nopirkts, tā skandāls ar valdes locekļu apdrošināšanas prēmiju izmaksām, tā Rīgas brīvosta zaudē savu ietekmi uzņēmumā Jaunrīgas attīstība un norvēģu vikingi, gan jau kopā ar mūsu bāleliņiem,  vieni paši var saimniekot Andrejsalā. Starp citu par saimniekošanu – kārtīgs saimnieks skatās, lai nebūtu lieku izmaksu. Rīgas domnieku vairākums gan par šādiem sīkumiem neuztraucās. Nu kā lai savādāk novērtē to, ka deputātu vairākums neatbalstīja Modra Jaunupa ierosinājumu, ka termiņu valdes locekļu ievēlēšanai noteikt līdz šī sasaukuma beigām, jo tagad divi gadi iesniegsies jau nākamajā sasaukumā. Tika atrasts apšaubāms skaidrojums, ka uz īsāku termiņu ievēlēt nedrīkst.Bet mums jau ir pieredze, kad pēc vēlēšanām gribējām pārvēlēt Gundaru Bojāru  brīvostas valdē, viņš vēršas tiesā, jo uzskatīja, ka viņa pilnvaru termiņš vēl nav noslēdzies.  Viss beidzās ar miera izlīguma noslēgšanu un kompensāciju izmaksām Bojāram. Tā kā šāda lieta Rīgas domniekus var sagaidīt arī nākamgad pēc vēlēšanām. Bet šobrīd, šobrīd kuram tas rūp. Lai kuģa taures skan un nauda džinkst un galu galā kompensācijas jau maksā no pilsētas budžeta un tas jau var paciest visu.... Daži ( kā J.Birks) jau  te par ētikas kodeksiem  runā, bet tas jau neattieksies uz ostas darbu( tā -gan jau PR speciālisti ieteiks skaidrot šo lietu). Tā kā viss kārtībā – zem Loginova kapteiņa cepures var rullēt tālāk!!!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja