Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgas domē ballīte turpinās 2

Rīgas domē ne dienas bez pārsteigumiem! Tikko likās, prātiņ, nāc mājās, tomēr notika atteikšanās no dižcūkas uzsliešanas Centrāltirgū, tā nākamais pārsteigums klāt – Rīgas kanālmalas izgaismošana par diviem miljoniem! Pirmā kārta vien apaļa miljona vērtībā!

Tiešām viltīgs gājiens – dižcūkas aizsegā (kad visi šausminās par cūkas izmaksām – 30000 latu apmērā) seko daudz vērtīgāks „šāviens” – uzreiz par diviem miljoniem!

Tas ir apliecinājums tam, ka radošā doma, kur, ko un cik no pašvaldības var izspiest, ir dzīva un kūsāt kūsā!

Vai nevajag izgaismot kanālmalu? Vai tad neizskatīsies smuki diezgan? Tādi var būt jautājumi. Protams, ka būs skaisti, bet vai nav mums garumgarās rindas uz vietām bērnudārzos? Vai nav 40 000 cilvēku rindā pēc dzīvokļiem? Un galu galā, vai šī brīža grūtajā ekonomiskajā situācijā (ja vispār tādu naudu tērēt) nevajadzētu domāt par pilsētas attīstībai plānotu projektu atbalstīšanu, lai palīdzētu uzņēmējiem? Galu galā, varam aizdzīvoties tik tālu, ka nebūs, no kā tos nodokļus iekasēt.

Bet Jānis Birks un viņa galvenais ideoloģiskais atbalstītājs Rīgas domē Andris Ameriks (LPP) nešaubās, viņiem viss ir skaidrs - jāvirza uz priekšu šī kanālmalas izgaismošanas ideja. Ameriks arī atradis atrunu, tādējādi nauda, kas iegūta no pašvaldības īpašumu pārdošanas „materializēsies citādā veidā”.

Brīnišķīgi! Gudrs saimnieks gan parasti šādu naudu iegulda attīstībā, lai tā nestu labumu nākotnē. Kas notiks, kad tiks pārdoti visi pašvaldības īpašumi – vai sāks pa vienam raut nost kanālmalas gaismekļus un tirgot Latgalītē?

Ja jau tas ir Rīgas ieguldījums Latvijas valsts 90 gadu jubilejas svinībās, kādēļ tad speciālai orgkomitejai, kas nodibināta par godu šiem svētkiem, netika prasīti šādi izdevumi? Vai bija bažas, ka neuzvarēs tā firma, ko domes komisija atzina par labāko?

Būtu interesanti apskatīties tāmi - kā šādi miljoni veidojas, šoreiz jau, apgaismošanas sfērā.

Katrā gadījumā aicinu ikvienu, kam ir kāda rūpe un grūtības, prasīt domei palīdzību, jo, kā redzat, nauda Birka vadītajā domē tiek tērēta uz nebēdu.

Un ballīte turpinās...


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja