Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgas domē ballīte turpinās

Vakar Rīgas dome pierādīja, ka tā ir „valsts valstī”. Valsts budžetā gatavojoties samazināt izdevumu daļu (parasti grozījumos to palielināja). Tiek izteikti nopietni aicinājumi samazināt valsts aparātu. Eksperti (pat premjers un finanšu ministrs) aicina nešķērdēties un nemētāties ar valsts un pašvaldību līdzekļiem, bet Rīgas mērs Jānis Birks ir gudrāks par visiem ekspertiem un premjeriem – štrunts par to, kas notiek valsts ekonomikā – tērēsim naudu uz nebēdu.

Un tā - budžeta grozījumos nauda ir paredzēta gan dāvanu kartēm darbiniekiem, gan jaunām štata vietām, gan prēmijām un komandējumiem. Cita starpā, arī šobrīd mērs ir Amsterdamā kopā ar padsmit dažādu kalibru domes darbiniekiem. Tā sakot, ja brauc - tad ar vērienu. Un Amsterdamā jau ir, ko redzēt un uz ko skatīties…

Ir, protams, labi (no viņu ģimeņu viedokļa raugoties), ka domē strādājošie darbinieki saņem papildus atalgojumu. Bet, ka tikai drīz nebūs tā, ka Rīgas domē visu naudu, ko iekasēsim no nodokļiem, arī iztērēsim pašu aparāta uzturēšanai. Tā sakot, labi uzdzīvosim! Bet, kad tas viss aptrūksies? Ko darīsim tad, kad naudiņa Rīgas budžetā vairs neietecēs?

Bet tas jau Jāni Birku neuztrauc– ies viņš tik tālu raudzīties. Vēl jau dižcūkai nauda jāpiešķir, un tad būs laime pilnībā….

Ko lai dara, ja patīk mēram tā peldēt pa straumi, īpaši par pilsētas nākotni nedomājot? Ka tik krēslā, pārējais - gan pilsētas attīstības vīzijas redzējums, gan prioritātes - tas nav tik būtiski. Gluži kā viņš atbalstīja bīstamo peldēšanu pa straumei arī Rīgas kanālā. Vienkārši jau pierasts – pa straumei…. Kamēr nes (un turklāt ar visu krēslu!), tikmēr labi. Pēc tam… Lai citi domā.

Piemēram, viņa partijas biedra A.Požarnova „bīdītais” Dienvidu tiltu Nr.2 – Sarkandaugavas pārvadu pār dzelzceļa sliedēm, kas no sākotnēji atvēlētajiem 10 miljoniem tas jau „uzaudzis” teju līdz 100 miljoniem. Un tāpat kā Dienvidu tilta gadījumā puse jāmaksā par finansējuma piesaisti. Bet, ja vienreiz jau tas notika, kāpēc nevar pamēģināt vēlreiz?

Pēc tam kaut vai ūdens plūdi….


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja