Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgas Galerijā būs skatāma Henriha Vorkala personālizstāde "Time"

No 9. oktobra līdz 1. novembrim Rīgas Galerijā notiks gan Henrija Vorkala personālizstāde, gan kataloga prezentācija. Peronālisztādē "Time" Henrihs Vorkals apspēlē ietekmīgā ASV žurnāla "Time" metaforisko un reālo nozīmi, ietekmējot un atspoguļojot pasaules procesus. "Time" ir zināms rezumējums un paša mākslinieka šodienas skatījums uz personīgo uzskatu un mākslas tendenču attīstību.


Apjomīgais katalogs ir izdots latviešu un angļu valodā. Tas ir pirmais izdevums, kas plaši atspoguļo autora darbību un ilustrē mākslinieka daudzpusību un viņa spilgtās idejas, apgalvo kataloga izdevējs - Rīgas Galerija. Tekstu autors ir Henriha Vorkala laika biedrs, mākslas kritiķis un mākslinieks Jānis Borgs un ASV universitātes profesors unmākslas zinātņu doktors, slavenā Zimmerly (Bruklinā NYNY) mākslas muzeja kolekcijas kurators Marks Allens Švēde. Kataloga mākslinieks - Ojārs Pētersons.


Jau kopš 1960. gadiem Henriha Vorkala radošās idejas un darbība veidojas spēcīgu ASV popkultūras impulsu iespaidā, kurus mākslinieks pastarpināti (nekad nav apmeklējis ASV) guvis no sev tuviem amerikāņu popārta māksliniekiem kā Endija Vorhola (Andy Worhol) un Roberta Raušenberga (Robert Rauschenberg). Henriham Vorkalam simpatizē ironija, kādu šie mākslinieki pauduši, interpretējot ar ASV politiskajiem un sociālajiem notikumiem saistītus sižetus.

Mākslinieks piedalījies nozīmīga rakstura grupu izstādēs Latvijā un Eiropā, Latvijas mākslu reprezentējot tāda mēroga vizuālās mākslas notikumos kā Starptautiskā grafikas biennāle Kēnigsbergā (2000) un Starptautiskā plakātu biennāle Varšavā (2002). Henriha Vorkala personālizstādes vairākas reizes bijušās skatāmas Rīgas Galerijā – izstādes (1993, 1999), "Popārts ir miris" (2001; kopā ar Juri un Vilni Putrāmiem) un "Dzimis Amerikā" (2003), par kuru māksliniekam piešķirta Gada Balva 2003 nominācijā "Personālizstāde kādā no Latvijas galerijām", un jaunākā personālizstāde "It's Andy Warhol" (2005).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja