Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rotko mākslas centrā tiks eksponēts Edvarda Munka oriģināldarbs

Šī gada 21. aprīlī pirmo reizi Latvijā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, tiks eksponēts pasaulslavenā norvēģu mākslinieka Edvarda Munka oriģināldarbs, Advokāta Ludviga Meijera portrets no Tronheimas Mākslas muzeja (Norvēģija) kolekcijas, informēja centra pārstāve Inita Paegle.

Munka gleznas ekspozīcija tiks atklāta Rotko centra 4. gadadienas ietvaros un būs viens no jaunās izstāžu sezonas atklāšanas pasākumiem. Tā ietvaros notiks starptautisks mākslas speciālistu diskusiju forums – seminārs un preses konference.

Projekts ir loģisks turpinājums Daugavpils pilsētas pārstāvju pieredzes apmaiņas vizītei Tronheimā par divpusējas sadarbības attīstības iespējām, īstenojot 2016. gadā parakstīto Nodomu protokolu par sadarbību starp Tronheimas Mākslas muzeju un Daugavpils Marka Rotko mākslas centru. Tas ir reāls piemērs starppilsētu un starpvalstu sadarbībai, konkrēta projekta realizācijas piemērā, ļaujot Daugavpilī satikties diviem mākslas ģēnijiem – Rotko un Munkam.

Munks plaši zināms kā izcils norvēģu mākslinieks, kura artefakti pasaules lielākajos izsoļu namos augstu novērtēti; Munks iezīmējas mākslas pasaulē kā 19. gs. simbolists un 20.gs. vācu ekspresionisma meistars.

E. Munka 1909. gadā radītā kompozīcija Advokāta Ludviga Meijera portrets no Tronheimas Mākslas muzeja skatītājiem tiks piedāvāta apskatei Rotko centrā no 2017. gada 21. aprīļa līdz 19. septembrim, eksponējot to līdzās Rotko darbu zālei, tādējādi nodrošinot simbolisku un tiešu abu ģēniju satikšanos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja