Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Saeimas čempions

Šī diena ir vēsturiska! Latvijā pirmo reizi Saeimas deputāts ir kļuvis par čempionu. Viktors Ščerbatihs Eiropas čempionātā svarcelšanā Strasbūrā kļuva par čempionu. Lieliski. Gribēju teikt—lieliski, ka Ščerbatihs ir čempions, tikai sajūsmas par Saeimas deputātu—čempionu manī nav. Ne jau tāpēc, ka man skaustu šī tautas kalpa panākumi. Būt par profesionālu sportistu ir liels izaicinājums un profesionāla sportista karjera, gluži tāpat kā politiķa karjera, prasa lielus upurus.

Profesionāli sportisti savai karjerai pakļauj visu savu dzīvi un caur visu, ko viņi dara, tiecas pēc panākumiem savā sporta veidā. Tā noteikti dara arī Viktors Ščerbatihs un tāpēc man arī rodas jautājums—kāda velna pēc Ščerbatihs izvēlējās kļūt arī par Saeimas deputātu. Tikai naivie spēs noticēt, ka profesionāļa svarcēlāja karjeru var savienot ar nopietnu darbu Saeimā. Lai izdabātu Ščerbatiham zaļie zemnieki pat ir panākuši, ka Saeima izskatīs izmaiņas likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā,” kas ļaus sportistiem—deputātiem saņemt arī naudas balvas un prēmijas, kuras nopelnītas sportojot.

Jā, kādēļ gan teorētiski Saeimas deputāts—sportists nevarētu būt profesionālis, ja Saeimas deputāts—ārsts tāds var būt. Manuprāt, cilvēkam, kurš ir kļuvis par tautas priekšstāvi ir jāizvēlas, kam kalpot, tautai vai savai sportista karjerai. Ščerbatiha sēdēšana Saeimā liek domāt, ka kādam ir izdevīgi deputāti, kuri maz iedziļinās Saeimā notiekošajā, bet vienkārši spaida pogas. Žēl, ka tā. Cerams Ščerbatihs būs pēdējais deputāts—čempions. Ar vienu mums jau ir gana.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja